Önbizalmát öltözködésével is erősítheti

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Rovatunk házigazdája Lyn de Gara imázstanácsadó, hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Ismerkedjen meg Lyn de Garával!


Az öltözködés nagymértékben hozzájárulhat önbizalmunkhoz. Képzelje csak el, hogy érezné magát egy hivatalos eseményen farmert viselve, ahol mindenki elegánsan öltözött. Valószínűleg nagyon kellemetlenül, talán az is megfordulna a fejében, hogy legszívesebben elbújna. Ezt megelőzendő érdemes alkalomhoz illő öltözéket és kiegészítőket viselni. Amennyiben személyisége, pozíciója és öltözködése összhangban van, az imázs erősebbé válik, és már nem bánja, ha észreveszik.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara


Egy üzleti megbeszélésre készülve az öltözék megválasztásánál mindig vegye figyelembe, hogy kivel, hol és mikor találkozik. Miközben üzleti megjelenése formálódik, és fokozatosan kiforr, ügyeljen arra, hogy mindig hagyjon teret a változtatásra. Ha mereven ragaszkodik egy öltözködési stílushoz, előbb-utóbb rájön arra, hogy az nem minden alkalomra lesz megfelelő. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy akkora ruhatárral kell rendelkeznünk, mint amekkora egy áruház készlete. Gyakran az öltözék kiegészítői a legbeszédesebbek, sokszor ezek közvetítik a leghatásosabb üzeneteket.

Ha egy céget képvisel, vagy a kereskedelemben dolgozik, ahol napi kapcsolatban áll az üzletfelekkel, a vevőkkel, olyan öltözéket kell viselnie, amely ügyfeleit nem hozza kellemetlen helyzetbe, mégis magabiztosságot sugároz. Célja az, hogy hosszan tartó, jó benyomást tegyen. A magabiztosság nem feltétlenül jelent hűvös és nyugodt megjelenést. A magabiztosság hiánya, illetve a kevés önbecsülés nehezen fedhető el csupán megjátszva ennek ellenkezőjét. Az érzésnek valódinak kell lennie, belülről kell fakadnia, és nem feltétlenül kell mások felé irányulnia. Nagyon sok minden lehet pozitív hatással az önbecsülésre, a ruházat és a kiegészítők gyakran segítenek a magabiztosságon.

Nyerjen sminktanfolyamot!

Minden hónapban egy kedves olvasónk megnyerheti azt a lehetőséget, hogy részt vegyen Lyn de Gara átváltoztató-tanfolyamán. A jelentkező hölgyek között kisorsolunk egy ingyenes smink- és imázstanfolyamra szóló belépőt. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy, az alábbi adatokat tartalmazó jelentkezést - egy nem túl régi fotót mellékelve - e-mailben elküldeni Lyn de Gara címére: lyndegara@axelero.hu

A szükséges adatok: név, telefonszám, e-mail cím, kor, rövid leírás arról, hogy miért jelentkezik a tanfolyamra, mit vár tőle és milyen változást vár a tanfolyamtól (esetleg: milyen alkalomra szeretne sminket, öltözködési tippeket). A levél mellé kérünk csatolni egy nem túl régi portréfotót (jpg/jpeg formátumban).
A havi sorsoláson nyertes olvasónkkal a tanfolyam után interjút készítünk, és természetesen a változás előtti, utáni fotóját is bemutatjuk.

A jelentkező olvasó pályázata beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy fotóit az [origo] Női lapozó rovatában közöljük, és vállalja, hogy "átváltozásának" élményét megosztja az olvasókkal.
A jelentkező által megadott személyes adatokat (név, e-mail cím, adatok) szigorúan bizalmasan kezeljük, a tanfolyam meghirdetőin kívül másnak át nem adjuk.

Nézze meg szépítő pályázatunk első nyerteséről készült fotókat! Meglátja, édemes jelenkezni.



Az ápoltság mindig jó érzést ad. Ha belenéz a tükörbe és tetszik az a kép, amit lát, akkor önbizalma nagymértékben nő. Amennyiben frizurája és ruházata jól néz ki, és hozzájárul ahhoz az imázshoz, amelyet mutatni akar, és közben jól is érzi magát, akkor ez önbizalomerősítő. Az eredményt bókokban lemérheti, s ha ezek jólesők, akkor az öröm meglátszik önön, és sokkal magabiztosabb lesz anélkül, hogy erre külön felfigyelne.

Magabiztosságot sugall, ha pontosan tudja, mit kell kezdenie magával egy adott szituációban. Ha bemutatkozáskor, beszélgetéskor megnyerő, kellemes és érthető, akkor az emberek értékelni fogják, és örülnek, ha megismerik.

Ügyeljen a kiegyensúlyozott tempóra és a helyes testtartásra, ami nemcsak a légzés miatt fontos. Az olyan ember, aki felemelt fővel lép a szobába, gerincét egyenesen tartja, rögtön magabiztosságot tükröz, és másoktól is megbecsülést kap.