Sonkás-mandarinos saláta

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 csomag mini mozarella, 40 dkg mandarin, 8 szelet sonka, 10 dkg ruccola saláta, fél citrom leve, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, darált bors, fél narancs reszelt héja

Elkészítése:
Mossuk meg többszöri bő hideg vízben a salátát, majd szedjük át egy szűrőedénybe, és hagyjuk jól lecsepegni. Ha jól lecsepegett, tegyük egy zacskóba, majd tároljuk a hűtőszekrényben felhasználásig.

Szűrjük le a mozarella sajtot a levétől, majd tegyük egy tálba. Szórjuk rá a reszelt narancshéjat, tegyük hozzá a gerezdjeire szedett mandarint, daráljunk rá borsot és csorgassuk meg a citromlével. Csorgassuk rá az olívaolajat is, majd keverjük jól össze. Ha pikánsabban szeretjük pár szelet chili paprikát is karikázhatunk hozzá.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Terítsük le egymás mellé a vékonyra felszeletelt sonkát, majd mindegyik közepére tegyünk egy csipetnyit a megmosott ruccolából. Göngyöljük fel óvatosan úgy, hogy a saláta kissé kilógjon a sonkatekercsből.

Helyezzük el egymás mellé egy nagy tál egyik felére a sonkatekercseket, az üres részre szórjunk még a salátából, majd kanalazzunk rá az elkészült mandarinsalátából. Az egészet tál felett tekerjük meg a borsdarálót.