Hozzávalók:
2 db nagyobb burgonya, 1 kis fej brokkoli, 1 kis fej karfiol, 20 dkg zöldborsó, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1 evőkanál mustár, 6 dl tej, 20 dkg reszelt trappista sajt, só, darált bors, 1 csokor snidling
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat egy kis lábasban, majd keverjük hozzá a lisztet. Kis adagokban, állandóan kevergetve öntsük hozzá a forró tejet. Ha becsomósodna, habverővel keverjük simára, majd forraljuk egy percig. Vegyük le a tűzről, ízesítsük mustárral, sóval és kevés darált borssal. Keverjük hozzá a lereszelt sajt felét, és az összevágott snidlinget.
Szedjük kis rózsáira a karfiolt és a brokkolit, jó alaposan mossuk meg őket. Hámozzuk meg a burgonyát, és szeleteljük fel vékony karikákra. Tegyünk fel egy fazékban vizet forrni, ízesítsük sóval, majd, ha felforrt, tegyük hozzá a krumplikarikákat.
Kanalazzunk az egészre a sajtos mártásból, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. Tegyük forró sütőbe, és 160 fokon 25-30 perc alatt süssük pirosra.