Hagymás sertéssült

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
8 szelet csontnélküli sertéskaraj, 30 dkg nagy szemű vöröshagyma, 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál mustár, 15 dkg trappista sajt, 4 evőkanál olívaolaj, 2-3 ág friss kakukkfű, 1 teáskanál sertéssült fűszerkeverék, só, darált bors

Elkészítése:
Kissé klopfoljuk ki a sertéskarajokat, vigyázzunk, ne legyenek túl vékonyak. Csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből, szórjuk meg a fűszerkeverékkel és enyhén sózzuk meg a hússzeleteket. Tegyük egymásra a befűszerezett húst, majd fedjük le fóliával, és sütésig tartsuk a hűtőszekrényben.

Vágjuk félbe a meghámozott hagymákat, majd szeleteljük fel őket. Forrósítsunk fel két kanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a hagymaszeleteket, közepes lángon állandóan kevergetve pirítsuk néhány percig.

Ha elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni. Keverjük a kihűlt hagymához a tejfölt, a mustárt, a reszelt sajtot, fűszerezzük kakukkfűlevelekkel, darált borssal és ízesítsük sóval, majd keverjük jól össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Hevítsünk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, tegyünk bele a befűszerezett húsból, erős lángon mindkét oldalát süssük két-két percig, (nem baj ha nem sül át teljesen).

Helyezzük az elősütött hússzeleteket egy tűzálló sütőedénybe, vagy tepsire, majd kanalazzunk rá a mustáros hagymából. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180-190 fokon körülbelül tíz perc alatt pirítsuk rá.

Köretnek spenótos burgonyát, zöldségpürét vagy rozmaringos sült sütőtököt készítsünk hozzá.