Spenóttal töltött gombafejek

Vágólapra másolva!
Íme egy gyorsan elkészíthető, könnyű és pikáns vegetariánus fogás.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

12 darab nagyobb szemű csiperkegomba, 70 dkg spenótlevél, 10 dkg natúr kecskesajt, 10 dkg füstölt kecskesajt, 1 gerezd fokhagyma, kevéske reszelt szerecsendió, darált bors, olívaolaj, 1 ág friss kakukkfű, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt.

Elkészítése:

A gombafejekből törjük ki óvatosan a tönköt, majd a kalapja külső részét mossuk meg. Tegyük egy tálcára, csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá borsot és tépkedjünk rá kakukkfűleveleket.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a befűszerezett gombákat. A gombák mindkét oldalát erős lángon süssük 3-3 percig, utána szedjük át egy tepsire.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Mossuk meg alaposan többször hideg vízben a spenótleveleket, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Forraljunk rajta egyet, majd azonnal szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. Hűtsük le, tegyük egy szűrőedénybe, majd kezünkkel jól nyomkodjuk ki.

Egy serpenyőben kevéske olívaolajon forrósítsuk meg a zúzott fokhagymát, tegyük rá a leforrázott spenótleveleket. Daráljunk rá borsot, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, és ízesítsük sóval. Tegyük hozzá a felkockázott kecskesajtot, majd az egészet keverjük jól össze. Kezünkkel formázzunk gombócokat a sajtos spenótból, és tegyük az elősütött gombafejek közepébe. Szórjuk meg reszelt parmezánnal, majd előmelegített sütőbe téve, 160 fokon süssük készre15 perc alatt.