Spárgás tojástorta

Vágólapra másolva!
Torta, reggelire? Igen, ha tejszínes rántottából, és friss zöldségekből készül! Kaldeneker György receptje.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 csomag zöldspárga, 7 db tojás, 1,5 dl tejszín, só, darált bors, 1 csokor zöldpetrezselyem, 5 dkg vaj, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál balzsam ecet, fél maréknyi retekcsíra, 8-10 szem koktélparadicsom

Elkészítése:
Tisztítsuk meg a spárgákat, fás végeit vágjuk le, majd vágjuk két centis darabokra. Dobjuk forrásban lévő sós vízbe és főzzük két percig, majd szedjük ki egy hideg vízzel telt edénybe, s ha teljesen lehűlt, öntsük le róla a vizet.

Üssük fel a tojásokat egy tálba, öntsük hozzá a tejszínt, daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, majd verjük fel.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, majd öntsük rá a tejszínes tojást. Szórjuk bele a leforrázott spárgát, fakanállal kissé kevergessük meg, majd ha már kezd szilárdulni a tojás, tegyük a tetejére a koktélparadicsomokat is. Tegyük serpenyővel együtt előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük készre körülbelül 15 perc alatt.

Forrás: Kaldeneker György receptjei




Míg a tojás sül, készítsük el hozzá a salátát: tegyük egy tálba a megmosott és széttépkedett petrezselyem zöldjét, tegyük hozzá a retekcsírát, locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, majd keverjük óvatosan össze.

Ha elkészült a tojástorta, halmozzuk a tetejére az összekevert salátát, majd azonnal helyezzük a megterített asztalra. Friss, ropogós péksüteménnyel fogyasszuk.