Zabpelyhes muffin

Vágólapra másolva!
A muffin sokak kedvenc süteménye: könnyű elkészíteni, gyorsan megvan, és nagyon sok változata létezik. Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy zabpelyhes-mazsolás variációt mutat be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
25 dkg zabpehely, 1 pohár tej, 1 db tojás, 2 evőkanál vaj, 2 dl melasz, 25 dkg liszt, 1 csipetnyi só, 1 maréknyi mazsola, 1 teáskanál sütőpor

Elkészítése:
Tegyük egy keverőtálba az olvasztott vajat, a sót, a mazsolát, a melaszt, a tejet és a tojást, majd habverővel vagy fakanállal jól dolgozzuk össze. Egy másik tálkába keverjük össze a lisztet a sütőporral és a zabpehellyel, majd kis adagokban keverjük a tojásos masszához.

Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy 12 darabos muffin sütőformát - egyszerűbb ha papírkapszulával béleljük ki -, majd töltsük meg háromnegyedig a tésztával a formákat.

Tegyük előmelegített sütőbe a tésztát, és 150 fokon süssük körülbelül 20 percig. Ha elkészültek, szedjük ki egy rácsra és hagyjuk kihűlni.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Még langyosan vajjal vagy lekvárral megkenve, kávé mellé fogyasszuk. Gyermekeknek az uzsonnára is kiváló csemege.

Melasz helyett használhatunk kukoricaszirupot is, amit a reformélelmiszereket árusító üzletekben vásárolhatunk meg.