Ropogós csirkecombok rozmaringos sütőtökkel

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

4 db csirkecomb, 1 db közepes méretű sütőtök, 4 evőkanál olívaolaj, 2 szál friss rozmaring, darált bors, só, grillcsirke fűszerkeverék, pár levél zsálya

Elkészítése:

Kenjük be olívaolajjal a csirkecombokat, majd daráljunk rá borsot. Szórjuk be a grillcsirke fűszerkeverékkel, sózzuk meg, és tépkedjünk rá zsályaleveleket. Pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek jól átjárják a csirke húsát.

Tegyük egymás mellé egy tepsibe a befűszerezett combokat, öntsünk alá félpohárnyi vizet, majd takarjuk be jól alufóliával. Tegyük előmelegített sütőbe, és lefedve 170 fokon süssük körülbelül 45 percig. Mielőtt kivennénk a sütőből, vegyük le a fóliát, és süssük további tíz percig, ropogósra.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Közben készítsük elő a köretet. Tisztítsuk meg a sütőtököt, vágjuk több darabba, majd a magjait is szedjük ki. Daraboljuk nagyobb kockákra és tegyük egy nagy tálba. Csorgassunk rá pár evőkanálnyi olívaolajat, daráljunk rá borsot, és tépkedjünk rá rozmaringleveleket. Jól forgassuk össze, majd borítsuk az egészet egy sütőpapírral borított nagyobb tepsire. Előmelegített sütőben, 170 fokon, körülbelül 35 percig sütjük.

A ropogósra sült csirkecombokat körítsük a megsült rozmaringos sütőtökkel.