Spárgás-tonhalas rizssaláta

Vágólapra másolva!
Ez a kellemes saláta még a legmelegebb napokra is tökéletes: gyorsan elkészül, a maradékokat is felhasználhatjuk hozzá, ezért nem kell órákat tölteni a konyhában.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 adag megfőzött rizs, 1 doboz tonhalkonzerv, 1 csomag zöldspárga, 1 darab avokádó, 1 maréknyi zöldborsó, fél citrom leve, darált bors, só

Elkészítése:
Tisztítsuk meg a spárgákat, fás végeit vágjuk le, majd vágjuk két centis darabokra. Dobjuk forrásban lévő sós vízbe a zöldborsóval együtt. Főzzük két percig, majd szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. Várjunk, míg lehűl, majd csepegtessük le alaposan.

Tegyük a megfőtt rizst egy nagy salátás tálba, adjuk hozzá a tonhalkonzervet, a saját olajával együtt (ha vízben eltett tonhalkonzervvel készítjük, akkor szűrjük le, és csorgassunk a rizsre két-három evőkanálnyi olívaolajat), tegyük hozzá a leforrázott spárgát és a zöldborsót, a meghámozott és felkockázott avokadót.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ízesítsük citromlével, sóval és kevés darált borssal.

Óvatosan keverjük össze, majd tálaljuk tálkákba. Tetejét felkarikázott újhagymával vagy snidlinggel szójuk meg.

Elkészíthetjük maradék párolt rizsből, és maradék sült vagy párolt halból is.