Hozzávalók:
1 evőkanál vaj, 1 póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél kg burgonya, 1 zöldségleves kocka, 2 dl tejszín, 1-1 csokor friss petrezselyem zöldje, snidling, tárkony, só, darált bors
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, adjuk hozzá az összevágott póréhagymát, majd pároljuk addig, míg puha nem lesz. Vigyázzunk arra, nehogy megbarnuljon a pirítás közben.
Tegyük hozzá a finomra összevágott fokhagymát, pároljuk vele még egy percet, majd adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott burgonyát is.
Öntsünk rá egy liter vizet, ízesítsük sóval, kevés darált borssal és a leveskockával. Főzzük körülbelül 20 percig, majd dúsítsuk tejszínnel.
Kézi mixerrel pürésítsük, utána tegyük vissza lángra és tegyük bele az összevágott friss fűszerleveleket is. Forraljunk rajta egyet, és azonnal tálaljuk leveses csészékbe.