Kókuszos tallér

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma a maradék tojásfehérje felhasználásához ad ötletet: készítsünk belőle ropogós, egzotikus ízű tallért!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:
Tegyük egy nagyobb keverőtálba a tojásfehérjét, majd elektromos habverővel, magas fokozaton kezdjük el felverni.

Ha már habosodik, kis adagokban szórjuk hozzá a cukrot, majd addig verjük, míg kemény és masszív hab nem lesz belőle. Kapcsoljuk kis fordulatra a habverőt, majd kanalazzuk hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket is. Óvatosan dolgozzuk össze.

Tegyünk egy sütőlemezre sütőpapírt, majd egymás mellé kanalazzunk a kókuszos masszából.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Vizes kanállal lapítsuk el, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük körülbelül 15 percig. Ha már a tallérok kezdenek aranysárgára pirulni, vegyük ki a sütőből, és helyezzük egy rácsra, hogy kihűljön.

A kellően kihűlt süteményt tehetjük jól záródó öblös üvegekbe vagy szép dobozba is, ha nem fogy el azonnal. A tallérokat meg is bolondíthatjuk, ha olvasztott ét-, vagy tejcsokoládéba mártjuk őket.