Avokádós pisztrángsaláta

Vágólapra másolva!
Az avokádó egy semleges - a rossz nyelvek szerint leginkább a mosószappanhoz hasonlítható -  ízű gyümölcs, ezért a megfelelő fűszerezéssel, édes és sós étel egyaránt készíthető belőle.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 db érett avokadó, 15 dkg füstölt pisztráng, 1 teáskanál dijoni mustár, 2 evőkanál majonéz, fél db zöldcitrom leve, csipetnyi só, darált bors, 1 teáskanálnyi reszelt friss torma

Elkészítés:
Hámozzuk meg az avokadókat, vegyük ki a magját, majd vágjuk kisebb darabokra. Csorgassuk meg a zöldcitrom levével, hogy ne barnuljon meg, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra szétszedett füstölt pisztrángot is. Vigyázzunk a pisztrángban lehetnek szálkák, azokat távolítsuk el!

Forrás: Kaldeneker György receptjei




Ízesítsük dijoni mustárral, reszelt tormával, kevéske darált borssal, sóval, majd kanalazzuk hozzá a majonézt is. Óvatosan keverjük össze, vigyázzunk ne törjön nagyon szét, majd tálaljuk üvegtálkákba. Pirítóssal és salátalevelekkel fogyasszuk, de betölthetjük kivájt nagy szemű paradicsomokba is.

Elkészíthetjük füstölt lazaccal vagy tonhalkonzervvel is.