Vadrizses-szójás gombatál

Vágólapra másolva!
Az elkövetkező napokban szakácsunk, Kaldeneker György ázsiai ihletésű, wokban elkészíthető ételek receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
10 dkg vadrizs, 15 dkg barnarizs, 25 dkg apró csiperkegomba, 10 dkg zöldhüvelyű bab, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db zöldpaprika, 2 szál újhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, darált bors, 1 diónyi friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A vadrizst, a barnarizst és az egészben hagyott zöldbabot bő sós vízben, külön edényben főzzük puhára. Ha elkészült, jól szűrjük le.

Egy wokban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a vékony csíkokra metélt gyömbért és fokhagymát. Pirítsuk egy percig, majd tegyük bele a megmosott és egészben hagyott gombát, valamint az ujjnyi darabokra vágott paprikát. Ha túl nagy szemű a gomba vágjuk kétfelé.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Erős lángon pirítsuk két-három percig. Csorgassuk rá a szójaszószt, tegyük hozzá a feldarabol újhagymát, daráljunk rá borsot, jól forraljuk össze, majd szórjuk bele a megfőzött rizst és a zöldbabot.

Pirítsuk együtt pár percig, utána tálaljuk ki tálkákba. Tetejére pirított olajos magvakat szórhatunk.

Nagyszerű körete lehet egyszerű húsételeknek, de önálló vacsoraként is fogyaszthatjuk.