Hozzávalók:
10 dkg vadrizs, 15 dkg barnarizs, 25 dkg apró csiperkegomba, 10 dkg zöldhüvelyű bab, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db zöldpaprika, 2 szál újhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, darált bors, 1 diónyi friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A vadrizst, a barnarizst és az egészben hagyott zöldbabot bő sós vízben, külön edényben főzzük puhára. Ha elkészült, jól szűrjük le.
Egy wokban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a vékony csíkokra metélt gyömbért és fokhagymát. Pirítsuk egy percig, majd tegyük bele a megmosott és egészben hagyott gombát, valamint az ujjnyi darabokra vágott paprikát. Ha túl nagy szemű a gomba vágjuk kétfelé.
Erős lángon pirítsuk két-három percig. Csorgassuk rá a szójaszószt, tegyük hozzá a feldarabol újhagymát, daráljunk rá borsot, jól forraljuk össze, majd szórjuk bele a megfőzött rizst és a zöldbabot.
Pirítsuk együtt pár percig, utána tálaljuk ki tálkákba. Tetejére pirított olajos magvakat szórhatunk.
Nagyszerű körete lehet egyszerű húsételeknek, de önálló vacsoraként is fogyaszthatjuk.