Céklás zöldségleves

Vágólapra másolva!
Vasárnapi ebédhez, a rántott csirke előtt, a hagyományos húsleves ízletes alternatívája.
Vágólapra másolva!
Hozzávalók:

Elkészítése:
Vágjuk finomra a vöröshagymát, tegyük egy lábasba, tegyük hozzá a felkarikázott répát és fehérrépát, öntsük rá az olívaolajat, majd pároljuk pár percig.

Utána adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét, keverjük jól össze, és még egy percig pároljuk. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven jól ellepje.

Forrás: Kaldeneker György receptjei



Egy-két perces forralás után tegyük hozzá a kis kockákra feldarabolt főtt céklát, és az összevágott kaprot is. Ha felforrt, vegyük le a tűzről, mert a meleg hatására a cékla elveszíti bíborvörös színét.

Tálaljuk levesestálkákba, tetejére tehetünk egy kanál tejfölt is.