Rozmaringos sült cékla

Vágólapra másolva!
A cékla szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásait remélhetőleg mindenki ismeri, ám legtöbbször salátaként fogyasztjuk. Kaldeneker György e heti receptjeivel változtathatunk ezen.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 6 db közepes méretű cékla, 4 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, kevéske darált feketebors, só, 3 szál friss rozmaring.

Folyóvíz alatt szivaccsal dörzsöljük át alaposan a céklákat, majd vágjuk cikkekre. Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a megtisztított fokhagymagerezdeket, tépkedjük rá a rozmaring levelét, és csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá feketeborsot, és ízesítsük sóval. Keverjük össze, és várjunk vele fél órát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Az egészet tegyük egy sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük 35-40 percig.

Kínáljuk grillezett pecsenyék, halak és sült sajtok mellé.