Zöldséges pulykatál

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy különleges pulykatál receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: Fél kiló maradék pulykasült, 1 db cukkíni, 2 db paradicsom, 1 szál sárgarépa, 15 dkg póréhagyma, 3 karfiol rózsa, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem zöld, só, bors, 15 dkg roquefort sajt, 1 csomag leveles tészta, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál vaj, 1 db csirkehús leveles kocka.

Szeleteljük fel a zöldségeket fél centis darabokra. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket - a paradicsom kivételével -, sóval, kevéske darált borssal és a leveskockával ízesítsük. Öntsünk alá két deciliternyi vizet, és lefedve pároljuk 5-6 percig. Ha elkészült, hagyjuk kissé hűlni, majd keverjük hozzá az ujjnyi csíkokra felvágott pulykasültet, a tejszínt, az összevágott petrezselyem zöldjét, a tojás sárgáját, paradicsom darabokat és a szétmorzsolt sajtot. Daráljunk rá még borsot, majd óvatosan keverjük össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Egy sütőedényt kenjünk ki vajjal, öntsük bele a zöldséges húst. A leveles tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, majd borítsuk rá a tálra, a felesleges darabokat vágjuk le. Villával széleinél jól nyomkodjuk rá, és a közepét szurkáljuk meg.

Előmelegített sütőben 170-180 fokon süssük 25-30 percig, míg a tészta aranysárgára sül.