Leveles tésztában sült szűzpecsenye

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy olyan ízletes ételet mutat be, mely az egyik legfinomabb sertéshúsból készül.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 csomag friss vagy mélyhűtött leveles tészta, 2 db közepes méretű szűzpecsenye, 60 dkg gomba, 4 db tojás sárgája, 2 evőkanál margarin, só, feketebors, kakukkfű, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olívaolaj

A szűzpecsenyét hártyázzuk le, kenjük be egy evőkanálnyi olívaolajjal. Őröljünk rá borsot, szórjuk meg kakukkfűvel, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe pár órára.

A megmosott gombákat vágjuk apró darabokra. Serpenyőben forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a gombát, sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítsük. Pároljuk addig, míg a párolólevét teljesen el nem párologta. Szórjuk rá a lisztet és pirítsuk vele egy percig. Vegyük le a tűzről, és még melegen dogozzunk bele két tojás sárgáját.

A bepácolt pecsenyét serpenyőben egy evőkanálnyi felhevített olívaolajon süssük elő mindkét oldalán. Ha kissé kihűlt, kenjük meg tojássárgájával, halmozzuk a tetejére a gombapépet.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A leveles tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, tegyük rá a gombapépes pecsenyét, majd burkoljuk bele. A széleit jól nyomkodjuk össze. Tegyük sütőlapra, tetejét megkenhetjük tojássárgájával, díszíthetjük szezámmaggal, majd villával szurkáljuk meg, hogy sütéskor ne repedjen szét. Előmelegített sütőben 180 fokon legalább 35-40 percig süssük.

Szeleteljük fel a pecsenyét, tegyük nagy tányérra, körítsük rozmaringgal sütött sütőtökkel.
A negyedekbe vágott és megtisztított tököt csorgassuk meg olívaolajjal, szórjunk rá durvára őrült borsot és összetépkedett rozmaringot vagy kakukkfüvet. Sütőben, sütőpapíron 180 fokon süssük 30 percig.