Tejszínes-spárgás borjúragu

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. A következő napokon spárgával készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 0,5 kg borjúlapocka, 1 csokor zöldspárga, 2 evőkanál margarin, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 csokor petrezselyem, 1 csokor zellerzöld, só, őrölt fehérbors, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tejszín

A borjúlapockát vágjuk kis kockákra. Egy lábasban forrósítsunk fel a margarint, tegyünk bele az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Addig pirítsuk, míg a hagyma üveges nem lesz. Adjuk hozzá a kockázott borjúhúst, fűszerezzük fehérborssal, a csokorba kötött petrezselyem- és zellerzölddel. Ízesítsük sóval. Lefedve pároljuk. Ha a párolólevét elfőtte, pótoljuk vízzel.

Amikor a hús már háromnegyedig megpuhult, tegyük bele a megtisztított és alaposan megmosott, háromcentis darabokra vágott zöldspárgát. Pároljuk néhány percig, vigyázzunk, mert hamar megpuhul.

Forrás: Kaldeneker György receptjei