Réteskosárban sült sajtfelfújt

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy finom előétel elkészítésével ismertet meg bennünket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 vöröshagyma, 2 csomag réteslap, 2 evőkanál étolaj, 0,5 pohár reszelt trappista sajt, 0,5 pohár reszelt karaván sajt, 0,5 pohár reszelt ementáli sajt, 3 tojás, 0,75 pohár tejszín, 1 evőkanál liszt, őrölt szerecsendió, petrezselyemzöld

A felkarikázott hagymát az olajon megdinszteljük. A sajtokat összekeverjük a felvert tojással, a fűszerekkel, a liszttel, a tejszínnel és a megpárolt hagyma háromnegyedével.
A réteslapokat kb. 10x10-es kockára vágjuk, és a muffin sütőformákat 3-4 db lappal kibéleljük. Háromnegyed részéig megtöltjük a sajtos keverékkel, tetejére is teszünk a pirított hagymából.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


150-160 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Színes salátalevelekkel tálaljuk. Ügyeljünk, hogy pontosan a tálalás előtt süljön meg. Rövid álláskor már összeesik, és nem lesz szép.