Gordon Ramsay: A brit nők nem tudnak főzni

Vágólapra másolva!
Anglia egyik leghíresebb sztárszakácsa szerint a brit nők egyre kevésbé tudnak érdemlegeset alkotni a konyhában, és túlságosan lusták ahhoz, hogy megtanuljanak rendesen főzni. Gordon valós tapasztalataira alapozza állítását.
Vágólapra másolva!

Gordon Ramsay, akinek saját étteremlánca és önálló gasztronómiai tévéműsora is van, azt állítja, hogy a brit nők nem tudnak főzni. Legutóbbi tévés sorozatóban a híres sztárszakács brit családokat látogatott meg, és miután véget ért a forgatás, Gordon csalódottan nyilatkozott az eredményről. "A legtöbb fiatal brit nő egyáltalán nem szokott főzni. Csak a félkész, mélyhűtött ételeken élnek, és még akkor sem tudnának valami értékelhetőt összeütni, ha az életük múlna rajta" - mondta a szakács.

A 38 éves étteremtulajdonos, aki a The F Word című sorozatát most fejezte be, úgy gondolja, hogy eleget látott ahhoz, hogy ilyeneket állítson. "Higgyék el, tudom, mit beszélek, a saját szememmel láttam, hogy a brit nők képtelenek főzni. Ahogy sok brit családba látogattam el, egyre világosabb lett számomra, hogy a mai nők csak a koktélok keveréséhez értenek, de a konyhában azonnal elvéreznek, ha nem mirelit kaját kell megcsinálni. A férfiak viszont egyre jobbak a konyhában, szépen lassan átveszik a nők helyét a tűzhely mellett" - nyilatkozta a Radio Times brit televíziós magazinnak a brit sztárszakács.

A kemény szavak Gordon feleségét, Tanát is meglepték, aki szerint férje állítása erős túlzás, tekintve, hogy otthon inkább a nő főz a konyhában a családra, és még sosem panaszkodott Ramsay a vacsora minőségére.