Szezámmagos-illatos csirkemell

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy csirkés fogást mutat be, melyhez illatos szezámolajat és szezámmagot is használunk.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 db csirkemell filé, 2 evőkanál szezámolaj, 1 evőkanál szójaszósz, 1 teáskanál őrölt gyömbér, durvára darált bors, 1 pohár szezámmag, margarin a sütéshez

A körethez: 2 evőkanál olívaolaj, zöldségek vegyesen; sárgarépa, újhagyma, színes paprika, cukkini; 2 gerezd fokhagyma, szójaszósz, 1 csomag széles metélt tészta

A csirkemell filéket szeleteljük fel kisebb darabokra, klopfolóval kissé ütögessük meg. Tegyük egy tálba, csorgassuk rá a szezámolajat, szójaszószt, fűszerezzük durvára darált borssal és őrölt gyömbérrel. Jól keverjük össze, hogy mindenhol érje a fűszer, majd tegyük a hűtőbe legalább két órára.

A szezámmagot öntsük egy tányérba, a szeletek mindkét oldalát mártsuk a magokba. Serpenyőben forrósítsunk fel margarint, majd tegyük bele a bepácolt és magokba megforgatott szeleteket. Mindkét oldalát süssük pirosra.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Köretnek wokban sütött zöldséges tésztát adjunk.

Egy wokban forrósítsunk fel két evőkanál olívaolajat, majd tegyünk bele vékony csíkokra vágott vegyes zöldséget (sárgarépát, újhagymát, színes paprikát, cukkinit). Pirítsuk erős lángon pár percig, adjunk hozzá zúzott fokhagymát, fűszerezzük pár evőkanál szójaszósszal, majd keverjük össze a kifőzött széles metélt tésztával. Jól keverjük össze, tálaljuk egy nagy tányér közepére, halmozzuk a tetejére a megsült csirkemell szeleteket, és az egészet szórjuk meg pirított szezámaggal.