Forró fűszeres almaital

Vágólapra másolva!
Még javában tombol a tél, sokat didergünk. Ebben a zord időben jólesik egy pohár szívet-testet felmelegítő forró ital. A héten forró italok receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1,5 liter szűrt almaital, 3 evőkanál barnacukor, 1 db fahéjrúd, 5-6 szem szegfűszeg, 5-6 szem szegfűbors, 1 narancs vagy citrom vékonyan levágott héja

Egy kis lábasba öntsük az almalét, adjuk hozzá a fűszereket és a cukrot. Melegítsük forráspontig, keverjük jól össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Vegyük le a tűzről, és várjunk vele 10 percet, hogy a fűszerek íze jól kioldódjon. Még melegen csészékben vagy hőálló üvegpoharakban tálaljuk.