Habos-fűszeres kakaó

Vágólapra másolva!
Még javában tombol a tél, sokat didergünk. Ebben a zord időben jólesik egy pohár szívet-testet felmelegítő forró ital. A héten forró italok receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1,5 liter tej, 175 ml kakaópor, 175 ml cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál őrölt kardamom mag, háromnegyed teáskanál őrölt szegfűszeg

Egy kis tálkába öntsünk 250 ml tejet, majd adjuk hozzá a cukrot, a kakaót és a fűszereket. Keverjük jól össze.

A maradék tejet tegyük egy kislábasba, majd forrósítsuk fel. Ha már majdnem felforrt, öntsük hozzá a kakaós keveréket, és forraljuk három percig.

Forrón töltsük csészékbe, fahéjrúddal kevergessük.