Grillezett kardhal citromos zöldbabbal

Vágólapra másolva!
Ezen a héten halból készült finomságok receptjeivel ismertet meg bennünket szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 60 dkg kardhalfilé, olívaolaj, 1 kg zöldbab, 2 citrom leve és reszelt héja, só, bors

Másfél centis darabokra vágjuk fel a kardhalfilét, kenjük meg olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Felforrósított rácsos grillsütőn süssük meg, vagy faszenes kerti sütőn mindkét oldalát két-két percig süssük. Tálalásig tartsuk melegen.

A zöldbabok két végét vágjuk le, mossuk meg jól, majd sós forrásban lévő vízben főzzük puhára. Vigyázzunk, ne főzzük túl, ha megpuhult, szűrőkanállal szedjük át egy nagy tálba.
Tegyünk egy kis tálkába olívaolajat, citromlevet, a citromok lereszelt héját, sót és borsot, majd jól keverjük össze. Ezzel az öntettel csorgassuk meg a megfőtt zöldbabot, tetejére tálaljuk a megsütött kardhalszeleteket.

Elkészítési ideje 40 perc
Energiatartalma: 530 kcal (2225 kJ)