Sikerült a töltöttkáposzta-világrekordkísérlet

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A világbajnoki kísérletről a Guinness rekordok könyv szerkesztői is tudomást szereztek. A szervezők a Guinness rekordok hitelesítésének megfelelő módszerekkel dokumentálták az eseményeket, illetve az elkészített ételkülönlegesség megvalósításának körülményeit.
A világ leghosszabb hajdúsági töltött káposztájának elkészítésre Hajdúböszörmény, Hajdúdorog és Hajdúnánás lelkes lakói vállalkoztak.

A rekordkísérlet reggel kilenckor kezdődött, akkor kezdtek hozzá az eredetileg negyed kilométeresre tervezett káposzta készítéséhez. A rendkívüli méretű


A Hajdúböszörménybe látogatókból és a helybeli érdeklődőkből délutánra már több ezer főre duzzadt közönség a Petőfi utcában és a Petőfi Ház udvarán találta a szakácsokból és helyi polgárokból álló káposztatöltőket. Az elkészült ételt mindenki megkóstolhatta.
A rendezvényt szervező Összefogás a Három Hajdúvárosért Közéleti Egyesület a dokumentumokat eljuttatja a Guinness rekordok könyve szerkesztőinek, remélve, hogy e nagy tett, e nagy káposztatöltelék a többi világrekord mellett önálló hajdúsági eseményként szerepelhet a híres könyvben.

Korábban
Guinness-rekord-kísérlet töltött káposztával