Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A világ leghosszabb hajdúsági töltött káposztájának elkészítésre vállalkoznak a hajdúböszörményiek ezen a szombaton. Az óriás káposztát készítő csapat vezető szakácsa Kovács Lázár lesz.
A Guinness-rekord-kísérlet reggel kilenckor kezdődik, akkor kezdenek hozzá a negyed kilométeres káposzta készítéséhez.

Ekkora töltött káposztához a következő nyersanyagok szükséges - ha esetleg valaki szeretné otthon is kipróbálni: 50 kg sertéslapocka, 150 kg sertésdagadó, 15 kg kenyérszalonna, 100 fej leveles savanyított fejes káposzta, 100 kg savanyú káposzta, 1 kg feketebors, 5 kg só, 7,5 kg fokhagyma, 5 kg ételízesítő: delikát, 2,5 kg fűszerpaprika (édes), 10 kg sertészsír, 40 kg vöröshagyma, 60 kg rizs, 750 dg tojás, 2 kg majoránna.

A városba látogatóknak a Petőfi utcában és a Petőfi Ház udvarán kell keresniük a szakácsokból és helyi polgárokból álló káposzta töltőket.
Az óriás káposzta mellett kirakodó vásár, illetve szórakoztató műsor várja az érdeklődőket.
Fellép Pécsi Ildikó, Szűcs Csaba, Albert György és népi zenekara, a Rozmaring Együttes, a Salida Táncstúdió és a Bocskai Néptánc Együttes.

A rendezvényt szervező Összefogás a Három Hajdúvárosért Közéleti Egyesület mindenkit szeretettel vár a kísérlet megtekintésére, illetve a töltött káposzta megkóstolására.
A finom falatokat Szeremley Huba boraival öblíthetik le.

Ajánlat
A Guinness rekordok oldala
Hajdúböszörmény oldala

Erdélyi töltött káposzta