Vitamindús egytálételek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Vitaminos májcsemege

Hozzávalók: 1 tasak mustáros csirkefix, 1 füstölthús-szaft kocka, 40 dkg sertésmáj, 2 szál póréhagyma, 1 db piros színű paprika, 2 db zöld színű paprika, 10 dkg csiperkegomba, 2 evőkanál fekete olajbogyó, 1/4 köteg petrezselyemzöld, 4 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 kávéskanál KNORR Delikát Ételízesítő

A zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk. A póréhagymákat felkarikázzuk, az olívabogyókat kimagozzuk és félbevágjuk. A paprikákat, gombákat nagyobb szeletekre vágjuk.
A megmosott sertésmájat ujjnyi csíkokra vágjuk. Kevés előhevített vajon megpirítjuk. Ízesítjük vágott petrezselyemzölddel, áttört fokhagymával, és Delikát Ételízesítővel. Hozzáadjuk a zöldségeket, és rövid ideig együtt pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és kevés vízzel kikevert mustáros fixszel. Beledobjuk a füstölthússzaft-kockát. Együtt készre forraljuk.

Tipp: a májat bepácolhatjuk a felhasználása előtti estén olajos, mustáros, fokhagymás pácba.

Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 1510 kJ/360 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Egri Chardonnay 1999 Gál Tibor


Töltött, sült almakoronák

Hozzávalók: 1 tasak Gombaszósz alap, 1 db tyúkhúsleveskocka, 4 db alma, 20 dkg csirkemell (darált), 1 doboz ananászkonzerv, 1/2 citrom, 5 dkg tisztított dióbél, 3 dkg vaj, 5 dkg sajt

A darált csirkemellet kevés vajon lepirítjuk a durvára vágott dióbéllel együtt. Az almákat alaposan megmossuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk. Kevés szűrt citromlével meglocsoljuk. Közben a leszűrt, darabolt ananászt is hozzáadjuk a csirkehúshoz, majd felöntjük. A csomómentesen kikevert gombás szószt készre pároljuk. Az almakoronákat betöltjük, meghintjük reszelt sajttal, és forró sütőben aranysárgára sütjük.

Tipp: citromfűvel, mentalevéllel pikánsabbá tehetjük.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 2020 kJ/480 kcal
Ajánlott ital: félédes fehérbor - Tokaji Hárslevelű 2000


Bolognai tavaszváró

Hozzávalók: 1 tasak Bolognai alap, 1 db tyúkhúsleveskocka, 2 db karalábé, 50 dkg tollhegytészta (Penne), 15 dkg paradicsom, 4 szál sárgarépa, 1 db metélőzeller, 1-2 dl tejszín, 3 gerezd fokhagyma, 4 dkg vaj, morzsolt bazsalikom, só.

A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük. A zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd felszeleteljük. Kevés vajon, tyúkhúslevessel lepároljuk. A bolognai alapot simára keverjük a maradék tyúkhúslevessel és a tejszínnel. Lassú tűzön felfőzzük. Ízesítjük morzsolt bazsalikommal, áttört fokhagymával, kevés sóval. A párolt zöldségeket, a tésztát lazán átkeverjük a mártással. Azonnal, forrón tálaljuk.

Tipp: ha nem féltjük vonalainkat, kedvenc sajtfajtánkat is ráreszelhetjük.

Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 2900 kJ/ 690 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Mőcsényi Kékfrankos 1999 Eurobor Pincészet

Ajánlat
Zöldséges halfilé
Zöldséges melegszendvics
Még több zöldséges finomság

Korábban

Tavaszhozó spárga
Slankító saláták
Töltött zöldségek

Szeretne finom ételeket főzni? A következő könyvek segítenek:
Zöldséges ételek
A művészi tálalás fortélyai