Vendégváró saláták

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Paradicsomos fürjtojássaláta

Hozzávalók: 12 db fürjtojás, 20 dkg paradicsom, 10 dkg kelbimbó, 1/2 szál póréhagyma, 1 dl ketchup, friss bazsalikom, só, 1 dl fehérbor

A fürjtojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk. A kelbimbót enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A megmosott póréhagymát és paradicsomot felszeleteljük. A ketchupot kevés száraz fehérborral és friss vágott bazsalikommal elkeverjük. A félbevágott fürjtojást, kelbimbót, paradicsomot és póréhagymát keverőtálban lazán átkeverjük az öntettel. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 2640 kJ/630 kcal

Az Eurobor Pincészet italajánlata: száraz rosé - Mőcsényi Kékfrankos Rosé 2000

Sajtsaláta

Hozzávalók: 10 dkg trappista, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg Lajta sajt, 1 csomag retek, 10 dkg paradicsom, 1 köteg újhagyma, 1 szál kígyóuborka, 5 dkg aszalt szilva, 1 citrom, 1 evőkanál almaecet, 1 dl olívaolaj

A sajtokból, megmosott uborkából kifúró segítségével golyókat vágunk ki. A megmosott paradicsomot, retket és újhagymát vékony szeletekre vágjuk. A kimagozott aszalt szilvát negyedeljük. Az olajat kikeverjük az almaecettel, szurt citromlével. Az előkészített anyagokat lazán elkeverjük, és tálalásig hűtőben tartjuk.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 1530 kJ/360 kcal

Ajánlott ital: száraz fehérbor - Szekszárdi Olaszrizling 2000

Sonkás karfiolsaláta

Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 20 dkg gépsonka, 1 szál zeller, 10 dkg gomba, 3 dl majonéz, 1 evőkanál ételízesítő, 3 dkg vaj

A megtisztított karfiolt a Delikát ételízesítővel dúsított vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A gombát, szárzellert megtisztítjuk, felszeleteljük. A gépsonkát csíkokra vágjuk. Mindhármat kevés olvasztott vajon lepároljuk. Lehűtjük, átkeverjük majonézzel. Ezzel vonjuk be a karfiolokat.

Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 1890 kJ/450 kcal

Ajánlott ital: száraz fehérbor - Etyeki Sauvignon Blanc 2000

Korábban

Világbajnok saláták

Slankító saláták

Ajánlat

Vegetáriánus saláták

Még több saláta

Vitaminporta.hu

Könyvajánló

33 saláta

Lajos Mari, Hemző Károly: 66 saláta

Lajos Mari: 99 saláta - angol