Jamie Oliver iskolai menzán főz

Vágólapra másolva!
Sok gyerek számára az iskolai menza biztosítja az egyetlen főétkezést a nap során, ezért Jamie Oliver, a felkapott szakács úgy gondolta, hogy ideje felhívni a figyelmet a brit iskolai étkezés minősíthetetlen állapotára.
Vágólapra másolva!

Jamie saját produkciós cége, a Fresh Ones négy részes sorozatot forgat majd a délkelet-londoni Kidbrook Schoolban, amelyben a kulináris varázsló konyhás nénik és iskolások társaságában fogja javítani a menza színvonalát. Jamie Olivernek akkor vált szívügyévé az iskolai menza, amikor az év elején rájött, hogy mi is zajlik egy ilyen étkezdében. Saját bevallása szerint a saját gyermekének nem engedné, hogy egyen a menzás ételekből.

Elhatározta, hogy tesz is valamit, az év hátralévő részét ennek a projektnek szenteli. Reményei szerint nem marad fáradozása eredménytelen, és sikerül a gyerekeket átszoktatni a chipsről a kuszkuszra, vagy rávenni őket, hogy ne csak a pizzát szeressék. Jamie szeretné feljavítani az iskolai menzák kínálatát, persze úgy, hogy az még beleférjen a költségvetésbe. A szakácszseni reméli, hogy országszerte javulni fog a helyzet.