Vaníliakrémes húsvéti hattyúk

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten húsvéti ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Először készítsünk forrázott tésztát. 2 dl vizet, 20 dkg margarint egy csipet sót forraljunk fel, majd keverjünk bele 20 dkg lisztet. Addig kevergessük, míg az edény falától el nem válik Még melegen dolgozzunk bele 8 egész tojást egyenként. Minden tojással jól dolgozzuk ki.

Tegyük a kész fánktésztát egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba. Vajazott és lisztezett sütőlapra a tészta háromnegyed részéből rajzoljunk szívformákat, úgy, hogy a közepe is meg legyen töltve tésztával. A maradékból kettes számjegyeket rajzoljunk, úgy, hogy a kettesnek ne legyen talpa.

Forró, gőzős sütőben süssük legalább fél órán keresztül. Ha elkészült, akkor vágjuk le a szív alakú fánk tetejét, töltsük meg vaníliakrémmel, tetejére kemény habbá vert tejszínt tegyünk. Díszíthetjük friss gyümölcsökkel, és kínálhatunk hozzá friss gyümölcsmártást is. A hattyú nyakát, a ketteseket szúrjuk a helyére, a vaníliakrémbe.