A terhes nők a legkifinomultabb borkóstolók

Vágólapra másolva!
A terhes asszonyok ízlelőképessége sokkal kifinomultabb a "normális" emberekénél, ezért állapotos hölgyeket alkalmaz a borok ízlelésére a Tesco áruházlánc. Az üzlet tulajdonosai akkor határozták el magukat a terhes nők borkóstoltatása mellett, amikor azt tapasztalták, hogy négy várandós alkalmazottjuk sokkal pontosabb "ízjelentéseket" adott, mint a férfiak vagy a nem állapotos nőkollégáik.
Vágólapra másolva!

Helen McGinn, az egyik Tesco-alkalmazott, aki kilenc éve foglalkozik borkóstolással, teherbe esése után különleges változást tapasztalt izlelőbimbói érzékenységében. A 31 éves nő a terhesség előrehaladtával egyre tisztábban érezte a borok ízbeli különbségeit.

A borkósotló hölgy elmondása szerint különösen jó lett a dugó által okozott szennyezettség megszimatolásában, a legkisebb árnyalatnyi különbségeket is észreveszi a savasságban, és amire különösen érzékeny, az a csersav. Ám nemcsak McGinn, hanem mind a négy állapotos nő ízlelőbimbói kifinomultabbak lettek a bor savassága és édessége meghatározásában.

Az áruházlánc ezután állapotos asszonyokat fog felkérni, hogy vegyenek részt borkóstoló rendezvényeiken, amiket most már rendszeresen tartanak Anglia-szerte.