Csőben sült karfiolrózsák

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten karfiolból készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 nagyobb fej karfiol, fél pohár joghurt, 20 dkg cheddar sajt, 1 teáskanálnyi dijoni magos mustár, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors

Szedjük szét a karfiolt rózsáira, mossuk meg hideg vízben, majd forrásban lévő sós vízben főzzük 8-10 percig. Szedjük ki a főzővízből és csepegtessük le.
Egy kisebb tálba keverjük össze a joghurtot, a reszelt sajtot és a mustárt. Fűszerezzük őrölt borssal és sóval.
Tegyük a megfőzött és lecsepegtetett karfiolt egy hőálló üvegedénybe, kanállal a sajtos keveréket simítsuk a tetejére, majd zsemlemorzsával szórjuk meg. Középmeleg sütőben süssük 30-40 percig.
Elkészíthetjük úgy is, hogy a karfiol alá fűszerezett és serpenyőben elősütött csirke- vagy sertéshússzeleteket teszünk.