Tormás barackchutney

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten tormával készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 evőkanál olaj, 3 vöröshagyma, 3 evőkanál cukor, 1 üveg őszibarack befőtt, 1 chili paprika, só, bors, 100 ml fehér borecet, 1 csomó korianderlevél, 3 evőkanál reszelt friss torma, 1 evőkanál zöldcitromhéj

Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a felkockázott hagymát és a cukrot. Addig pároljuk, míg a hagyma üveges nem lesz. Ezután adjuk hozzá a felkockázott barackbefőttet, a felszeletelt chili paprikát, ízesítsük sóval és őrölt borssal. Főzzük legalább öt percig, majd az ecetet, a korianderzöldet és a zöldcitrom csíkokra vágott héját is adjuk hozzá. Forraljuk jól össze, és tisztára mosott üvegekbe töltsük a forrásban levő lekvárt. Állítsuk fejre öt percig, visszafordítva hosszú ideig tárolhatjuk az éléskamránkban. Kitűnő kiegészítő kacsamellhez, füstölt halakhoz és grillezett húsokhoz.