Pulykás kuszkusz szőlővel

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten a maradék karácsonyi pulykahús hasznosításának módozatait mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 200 ml csirkeleves, 0,5 teáskanál curry, 0,5 teáskanál só, 200 ml kuszkusz, 100 g mazsola, 1 teáskanál gyömbér, 200 ml majonéz, 2 evőkanál citromlé, 300 g maradék pulykasült, 1 db zellerszár, 2 szál újhagyma, 2 db narancs, 1 fürt piros szőlő, 1 csomag petrezselyemzöld

Keverjük össze egy kis edénybe az alaplevet, a curryt és a sót. Forraljuk össze, majd adjuk hozzá a mazsolát és a gyömbért is. Öntsük bele a kuszkuszt, fedjük le fedővel, majd vegyük le a tűzről. Öt percig várjunk, majd egy villával keverjük fel és hagyjuk, hogy kihűljön.
Egy tálkába tegyük a csíkokra vágott pulykahúst, a majonézt, a citrom levét, a felszeletelt zellerszárat és az újhagymát. Sóval, őrölt borssal ízesítsük.
Tálaláskor egy nagy tál aljára tegyük a kuszkuszt, tegyük a tetejére a majonézes pulykát, szórjuk meg összevágott petrezselyemzölddel, majd narancsgerezdekkel és piros szőlővel díszítsük.