Marhanyelv magyarosan, pikánsan

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Magyaros marhanyelv

Forrás: Magyar KonyhaHozzávalók: 1 db marhanyelv, 30 dkg paprika, 15 dkg paradicsom, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 dkg csemege fűszerpaprika, fokhagymás fűszerkeverék.

A marhanyelvet megtisztítjuk, nyelőcsövét levágjuk. Jól megmossuk, fokhagymás fűszerkeverékkel fűszerezett vízben puhára főzzük. Hideg vízbe átszedjük, bőrét lehúzzuk. Közben a kockákra vágott szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és tovább pirítjuk. Tűzről levéve beleszórjuk a fűszerpaprikát, felengedjük kevés vízzel és visszatesszük a tűzre. A megmosott és nagyobb darabokra vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk, együtt pároljuk.

Paula néni főzőiskolája

Nem tudja, hogy kell megfőzni a marhanyelvet? A Rama Receptklub Háziasszonya készséggel segít minden sütéssel-főzéssel kapcsolatos kérdésben. Írjon neki!




Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 2170 kJ/520 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Villányi Kékfrankos 2000


Spárga marhanyelvvel

Hozzávalók: 80 dkg spárga, 60 dkg főtt marhanyelv, 5 dl tejföl, 15 dkg füstölt sajt, 2 dkg RAMA Margarin, KNORR Delikát ételízesítő, cukor.

Forrás: Magyar KonyhaA megtisztított, megmosott spárgát enyhén cukros, ételízesítős főzőlében, gyöngyöző forrás mellett 7 percig főzzük, hogy ne puhuljon túl, roppanós maradjon. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd egy kevés margarinnal kikent tűzálló edénybe fektetjük. Beborítjuk a vékonyra felszeletelt főtt marhanyelvvel. A tejfölt kikeverjük ételízesítővel és egyenletesen a nyelvre locsoljuk. Meghintjük reszelt füstölt sajttal. Forró sütőben aranysárgára sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 2343 kJ/ 560 kcal
Ajánlott ital: száraz rosé - Szekszárdi Kékfrankos Rosé 2001


Pikáns nyelvtokány

Hozzávalók: 80 dkg főtt marhanyelv, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg csemegeuborka, 15 dkg csiperkegomba, 2 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, fél dl száraz fehérbor, mustár, KNORR Delikát ételízesítő.

Forrás: Magyar KonyhaA főtt marhanyelvet ujjnyi vastagságú, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A vékony metéltre vágott füstölt szalonnát üvegesre sütjük, és benne a finomra vágott vöröshagymát világosra pirítjuk.

Hozzáadjuk a csíkozott marhanyelvet, a megtisztított, alaposan megmosott, csíkra vágott gombát és a szintén felcsíkozott csemegeuborkát. Liszttel simára kevert tejföllel elhabarjuk. Kevés fehérborral, mustárral, ételízesítővel utóízesítjük. Párolt rizzsel körítjük.

Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 575 kJ/370 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Villányi Kékoportó 2001


Marhanyelvszeletek Magyar Konyha módra

Hozzávalók: 60 dkg főtt marhanyelv, 15 dkg paradicsom, 2 szál póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 4 dkg vaj, őrölt gyömbér, ételízesítő.

Forrás: Magyar KonyhaA megtisztított, alaposan megmosott póréhagymát felkarikázzuk és kevés hevített vajon megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott paradicsomot. Ízesítjük ételízesítővel, őrölt gyömbérrel és zúzott fokhagymával. A fehérborban átmelegítjük a szeletelt, főtt marhanyelvet.
Tálaláskor a hagymás-paradicsomos raguval vonjuk be.

Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 1510 kJ/360 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Egri Kékfrankos 2001