Karrierhoroszkóp szeptember 8-tól 14-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Nehezebben fogadod el munkatársaid véleményét a következő napokban, ezért számítanod kell néhány vitára - mindez abból fakad, hogy nincs kedved másokkal együtt dolgozni, főleg nem utasításokat követni. Jobb lenne, ha a saját javadra fordítanád mindazt a kritikát (legyen az jogos vagy sem), amelyet kapsz, te pedig inkább lenyelnéd azokat a megjegyzéseket, amelyeket a legszívesebben mások fejéhez vágnál. Próbálj meg konstruktívan állni a feladatokhoz!

Bika (április 21. - május 20.)
Több időre van szükséged a változtatáshoz, és nehezebben dolgozod fel a váratlan eseményeket, mint mások, most azonban élénk és boldog leszel, ha valamilyen új feladatot kapsz. Ráadásul a megszokottnál jóval rugalmasabb és megértőbb hangulatban vagy - a lelkesedésed pedig másokra is átragad, ezért sokkal jobb hangulatú lesz ez a munkahét. Az újdonságokban kihívást láthatsz, és a munkatársaiddal való kapcsolatod is sokat fejlődhet mostanában.

Ikrek (május 21. - június 21.)
A napokban már egy kicsit eleged lehet az állandó nyüzsgésből, ami körülvesz. Ideges vagy és feszült, képtelen vagy lazítani, és már attól görcsbe rándul a gyomrod, ha csak a munkára gondolsz. Mégsem teheted meg, hogy kivonulsz a helyzetből - többek között azért sem, mert nem tudod elfogadni, hogy nélküled sem áll meg a világ... Valóban rád férne már néhány nap pihenés, hiszen az utóbbi időben nagyon kimerítetted a saját erőforrásaidat! A sport sokat segíthet neked, válassz valamilyen meditatív mozgásformát, mint amilyen a jóga vagy a futás.

Rák (június 22. - július 22.)
Szélsőségesek lehetnek az érzelmeid, ami a munkához való hozzáállásodat illeti: előfordulhat, hogy az egyik percben még maradéktalanul elégedett vagy a munkatársaid hozzáállásával, stílusával, a másikban pedig mindenben találsz valami hibát és a többiekkel is összezördülhetsz; egyik nap élvezed a feladataidat, a másikon viszont halálosan unod ugyanazokat az elitéznivalókat. Egyáltalán nem könnyű veled együtt dolgozni, de nincs is sok kedved most a csapatmunkához - sőt, egyáltalán semmilyen munkához. Ha teheted, akkor vegyél ki néhány nap szabadságot!

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Nem mindig tudsz a feladataidra koncentrálni, hiszen tele vagy vággyal arra, hogy szórakozhass, és élvezhesd egy kicsit az életed. A nehéz, odafigyelést igényelő feladatok nagyon kimeríthetnek, hiszen egyáltalán nem vagy ráhangolódva ezekre. Nem kihívást látsz bennük, hanem inkább óriási terhet. Sokat segíthet, ha megpróbálsz céltudatosan, pontosan és eltökélten dolgozni: a munka óráiban ne hagyd, hogy bármi elterelje a figyelmedet. Így hamarabb is végzel, és hatékonyabb is lehetsz. Ha ez nem megy, akkor kérd meg az egyik munkatársadat, hogy segítsen neked egy kicsit.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Kevesebb az önbizalmad, bizonytalannak érzed a pozíciódat, és végül arra a következtetésre juthatsz, hogy fejlesztened kellene a szakértelmedet és a tudásodat - viszont ahhoz, hogy részt vegyél valamilyen képzésen, semmi kedved nincs: unalmasnak, időrablónak tartod az ilyen elfoglaltságokat, amelyeknek soha nincs annyi eredménye, mint amennyi energiát beleölsz. Kezdd inkább "kicsiben": olvass a témához illő lapokat, vagy böngéssz át néhány internetes oldalt. Az is jó ötlet lehet, ha megtornáztatod az agyad, és összeírsz egy csomó kreatív ötletet! Ezzel biztosan le tudod nyűgözni a főnökeidet!

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Lehet egy kis önbizalomhiányod a munkahelyi ügyeket tekintve, úgy érzed, hogy nem tudsz megfelelni feletteseid elvárásainak, és a kollégáidra is gyanakszol: talán megpróbálnak egy kicsit keresztbe tenni neked (legalábbis te ezt hiszed). Elképzelhető, hogy félreértettél valamit, és bírálatnak vettél egy segítőkész megjegyzést. A felettesed nem a szakértelmedet akarja kritizálni, inkább segíteni szeretne neked a fejlődésben, a kollégáid is csak a visszatérő hibáidra hívják fel a figyelmedet! Bízz egy kicsit jobban saját magadban - akár vágj bele egy nagyobb feladatba is, mert a kihívás segíthet mozgósítani a rejtett tartalékaidat.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Kifejezetten szétszórt és figyelmetlen lehetsz a napokban. Ez pedig egyáltalán nem tesz jót a munkahelyi életednek: sem a feladataidat sem tudod megfelelően elvégezni, és a kapcsolataid is rosszul alakulhatnak (hiszen a többi emberre sem figyelsz). Előzd meg azt, hogy a saját károdon kelljen tanulnod: inkább ellenőrizz mindent duplán, mintsem később derüljön ki, hogy hibáztál. A munkatársaidat pedig hívd meg kávézni, és érdeklődj a magánéletükről! Néhány beszélgetéssel töltött perc, amikor tényleg koncentrálsz a mondanivalójukra, igen jót tehet neked - még az is lehet, hogy segítenek neked a többiek!

Nyilas (november 22. - december 21.)
Nagyon jól dolgozol, szorgalmas és lelkiismeretes vagy. Mégis kevésnek érezheted a teljesítményedet a napokban, hiszen úgy gondolod, hogy nem kapsz elég visszaigazolást a többiektől - legyen az akár pozitív, akár negatív. Nem biztos, hogy az a legjobb megoldás, ha kerek perec kérsz kritikát másoktól; lehet ugyanis, hogy olyan szavak is kicsúsznak a szájukon, amelyek neked igen rosszul esnek.

Bak (december 22. - január 20.)
Jó hangulatban leszel a napokban, s ez meghatározza munkahelyi életedet is. Igaz, egy kicsit figyelmetlenebb is vagy, könnyebben hibázol, de hibák sem törik le az önbizalmadat, és a hangulatodat sem rontja el, ha azzal szembesülsz, hogy egy-egy feladatot kétszer kell megcsinálnod. Sok időt spórolhatsz meg magadnak azzal, ha összeszedettebben dolgozol! Írj magadnak napirendet - és ne félj rajzokkal, jegyzetekkel, színekkel díszíteni a naptárad!

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Nagyon sokat és igen lelkiismeretesen dolgozol, de a napokban már kezd eleged lenni a teljesítmény hajszolásából, az állandó túlórázásból. Az a munkamennyiség, amely rád hárul, még neked is sok lehet, úgy érezheted, hogy semmi értelme az egésznek, mert úgysem jutsz soha a végére. Mindenképpen szükséged van néhány nap pihenésre, hiszen elengedhetetlen, hogy energiát meríts, és érzelmileg is fel kell töltődnöd! Ha mást nem tudsz tenni, akkor legalább az ebédszüneteket hosszabbítsd meg fél órával. Az is jó ötlet, ha olyan hobbit választasz magadnak, ami teljesen eltérő módon "stimulálja" az agyadat, mint a munkád.

Halak (február 20. - március 20.)
A munkád során a legnagyobb segítség számodra a saját empátiád lehet, hiszen nagyon harmonikussá teheted a munkakapcsolataidat, ha megértően és kedvesen viselkedsz a többiekkel. Munkatársaid hozzád fordulnak, akár hétköznapi problémákkal, akár olyan gondokkal, amelyek inkább magánéleti jellegűek. Óvakodj attól, hogy tanácsokat osztogass, hiszen végül rád lesznek dühösek, ha nem válnak be az útmutatásaid. Arra is figyelj, hogy a lelki élet mellett jusson idő a tényleges munkára is!