Karrierhoroszkóp szeptember 22-től 29-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Meg kellene tanulnod lazítani, a munkád ugyanis még a szokásosnál is több feszültséget tartogat a számodra - és arra is oda kell figyelned, hogy milyen lesz a jutalom egy hosszú nap után. Mostanában hajlamosabb lehetsz arra, hogy túl sokat egyél vagy igyál, esetleg gyógyszerektől reméled azt, hogy megnyugvást nyújtanak neked. Ennek pedig (ha nem is azonnal), nagyon komoly következményei lehetnek. A hét végén kaphatsz néhány csábító ajánlatot, de ne feledd: attól te nem leszel tökéletesebb, hogy minduntalan rámutatsz mások hibáira!

Bika (április 21. - május 20.)
Ha tudsz, akkor dolgozz otthonról néhány napot, most sokat profitálhatsz a megszokott környezet nyújtotta biztonságból - ugyanakkor, legyél mindig elérhető a kollégáid számára, ugyanis ezen a héten nagyot léphetsz előre a kapcsolataid minőségének javításában. A hét közepétől az lehet a legfontosabb, hogy megmutasd: mindig, minden körülmények között számíthatnak rád, és lojális vagy a munkahelyedhez. Ha a feletteseid látják, hogy nem csak ímmel-ámmal végzed a munkádat, akár azt is fontolóra vehetik, hogy előléptetnek!

Ikrek (május 21. - június 21.)
Sokkal kevésbé vagy hajlandó a tárgyalásokra, vagy arra, hogy másokhoz igazodj, különösen a hét első napjaiban. Nagyon ragaszkodsz a saját véleményedhez, és meg is lepheted a kollégáidat azzal, hogy mennyire vehemenesen állsz ki saját magadért. Ez persze nem feltétlenül rossz, különösen akkor, ha kellő nyitottsággal és kreativitással tudod előadni az ötleteidet. A hétvégét pedig szánd arra, hogy megfogalmazod, sőt, le is írod a céljadat, terveidet!

Rák (június 22. - július 22.)
Az, hogy nagyon emocionális beállítottságú vagy, most különösen jól jöhet neked: még azok az emberek is hozzád fordulnak vigaszért, vagy néhány tanácsért, akikkel korábban egy kicsit hűvösebb volt a viszonyod. Bár most sokat tehetsz azért, hogy a munkahelyi kapcsolataid javuljanak, arról ne feledkezz meg, hogy elsősorban dolgozni jársz be, csak másodlagos lehet a "barátkozás". Az esetlegesen füledbe jutott intim titkokat pedig kezeld különösen diszkréten.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Leginkább arra kell a következő napokban ügyelned, hogy ne bonyolódj bele feleslegesen a hatalmi harcokba - pedig ebből jó néhánynak szem- és fültanúja lehetsz a munkahelyeden. Mindig, mindent fogadj kellő kétkedéssel, mert előfordulhat, hogy csak azért kötnek bele a munkádba, hogy megmutassák az erejüket. Nem érdemes felvenned a kesztyűt, még akkor sem, ha úgy érzed, hogy jogtalan, mondvacsinált volt a kritika, ezzel ugyanis csak a saját helyzetedet teszed még bizonytalanabbá. A felgyülemlett feszültséget inkább próbáld a sportban levezetni.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Úgy érzed, nem fizetnek meg eléggé, és egyáltalán nem ismerik el sem a tudásodat, sem a szorgalmadat. Ez persze nagyon rosszkedvűvé, sőt, elkeseredetté tehet, és azokon töltöd ki a mérgedet, akik a legközelebb állnak hozzád (a szeretteiden és a munkatársaidon), még akkor is, ha nagyon jól tudod: nem ők tehetnek a helyzetről, és nem is tudnának vele mit csinálni... Ahelyett, hogy folyamatosan puffognál magadban, vagy sajnálnád magad, inkább kezdj el cselekedni, és bizonyítsd be: tényleg ügyes, teheteséges vagy!

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Most minden lehetőséget megkapsz arra, hogy fejlődj egy kicsit a munkádban - sőt, akár előléptetés vagy fizetésemelés is várhat rád -, csak neked is akarnod kell a változást, és meg kell ragadnod a kínálkozó alkalmakat. Ez pedig azzal jár együtt, hogy nem halogathatod tovább a döntéseket! Ha esetleg tanfolyamra vagy továbbképzésre küldene a céged, akkor ne habozz elvállalni ezt a plusz "terhet"; sokkal többet profitálhatsz ugyanis belőle, mint amennyi energiabefektetést igényel tőled. A hét második felében törődj egy kicsit többet a kollégáiddal, hallgasd meg őket, ha beszélgetnének veled.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Meglepően érzékeny hangulatban vagy ezen a héten, és még azokat a dolgokat is az érzelmek oldaláról közelíted meg, amelyekben jobb lenne megőrizni az objektivitásodat - ezzel pedig komolyan meglepheted a munkatársaidat vagy üzletfeleidet, akik korábban azt gondolták rólad, hogy kifejezetten kíméletlen típus vagy, akinek csak az előremenetel számít. A benned dúló érzelmi viharok azonban rossz hatással lehetnek a munkádra: könnyen hozol rossz döntéseket, például a sértődöttségedből vagy éppen a meghatottságodból fakadóan.

Nyilas (november 22. - december 21.)
Szívesen beszélgetnél a munkatársaiddal egy sor nem odaillő dologról - elsősorban saját magadról vagy éppen az ő magánéletükről, most ugyanis hatalmas benned a kíváncsiság -, és még azt sem veszed észre, hogy a terhükre vagy. Ők pedig túlságosan kedvelhetnek téged ahhoz, hogy nyíltan megmondják, nem szívesen fecserésznek veled munkaidőben. Törődj inkább a munkáddal, most egyedül is nagyon jó ütemben haladhatsz. A baráti beszélgetéseket pedig halaszd a munkaidő utáni órákra, vagy éppen a hétvégére.

Bak (december 22. - január 20.)
Nagyon bizonytalannak érezheted magad, ezért még intenzívebben dolgozol a következő napokban: a teljesítménytől reméled ugyanis, hogy megmutathatod a személyiséged tehetséges és szorgalmas oldalát - azt várod, hogy a főnökeid alaposan megdicsérjenek, esetleg példaként állítsanak a többi kolléga elé (valójában erről álmodozol már hetek óta...) Ez nagyon jó hozzáállás, de együtt jár azzal a veszéllyel, hogy túlságosan kizsigereled magad, és a kollégáiddal való kapcsolatra sincs jó hatással, hiszen megvádolhatnak azzal, hogy feleslegesen "okoskodsz".

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Felfrissülésre vágysz, és szeretnéd új megközelítésben látni a dolgokat - szeretnéd új területeken is kipróbálni magad. A régi, jól bevált formulák ugyanis már unalmasak, és túl kiszámíthatóak neked. Úgy érzed, nem tudsz fejlődni, és nincs kihívás a napi feladataidban. Ha végképp nincs lehetőséged újítani (és ez előfordulhat), akkor el kellene gondolkoznod azon, hogy munkahelyet váltasz. De ez a végső lépés legyen - lehet, hogy az is elég, ha kiveszel egy-két hét szabadságot, és feltöltődsz új élményekkel.

Halak (február 20. - március 20.)
A következő napokban nagyon jól tudsz együtt dolgozni másokkal, így érdemes kihasználnod ezt a kedvező időszakot. A munkán keresztül most komoly szövetségesekre, sőt, barátokra is szert tehetsz, akik később rengeteget segíthetnek neked. Ne félj segítséget kérni másoktól, de te is ajánld fel minél többször a támogatásodat azoknak a kollégáidnak, akikről tudod, hogy nehezebben boldogulnak egy-egy feladattal. Ha pedig van egy kis szabadidőd, akkor tegyél valami barátságos gesztust feléjük.