A Szűz csillagjegy általános jellemzői

Vágólapra másolva!
A Szűz jegyében született ember kritikus, intelligens és szolgálatkész, de időnként túlságosan gyanakvóvá és rigolyássá válhat - pedig kifejezetten jót tenne neki, ha megtanulná elengedni magát.
Vágólapra másolva!

Jellege: Föld
Színe: barna
Szerencsenapja: szerda
Szerencseszáma: 3 és 7
Uralkodó bolygója: Merkúr

Mottója: Én szolgálok!

A Szűz csillagjegy ideje a nyár végén jön el. A Szüzek életében elsőrendű szerepe van az értelemnek és a racionalitásnak. Mindig a realitás lesz a döntő szemléletmódjuk. Nagyon gyakorlatiasan gondolkodnak, és szinte minden esetben előbb az agyukat használják, csak utána engedik meg azt a luxust saját maguknak, hogy az érzelmeikre hagyatkozzanak. Ez nem azt jelenti, hogy nem éreznek semmit, csupán azt, hogy a világot a józanság szemüvegén keresztül vizsgálják.

A Szűz csillagjegyhez intenzíven kötődő emberek lélektanára jellemző, hogy saját mély, belső folyamataik, ösztöneik megijeszthetik őket, ellenőrizhetetlennek tartják őket, és sokszor bármi mással inkább foglalkoznak, mintsem leszálljanak saját, belső poklukba. Ez ugyanis az a terület, amelyet nem tudnak irányítani.

A Szüzek számára a legtökéletesebb túlélő-technika az elemzés. Rendkívül sokat tudnak agyalni saját és mások viselkedésén, szavain, talán még az sem mindegy, hogy mit milyen hangsúllyal közölnek velük. Elméjük nagyon pallérozott, és rendkívüli észbeli képességekkel rendelkeznek. Éppen ezért nagyszerű vitapartnerek, de ne akarjuk pusztán erőből, tényszerű érvek nélkül meggyőzni őket.

A Szüzeknek a rend és a tisztaság adja a biztonságérzetet. Magával az élettel szemben is bizalmatlanok, kicsit steril a gondolkodásmódjuk.

Előfordulhat például, hogy Szűz típusú ismerősünk nem szeret tömegközlekedési eszközökön utazni, mert azokat túl koszosnak (esetleg kifejezetten gusztustalannak) tartja. Ugyanilyen indulatokkal gondolhat utastársaira is, vagy általánosságban a környezetében élő emberekre. Saját külsejére is nagyon igényes - már már betegesen is az. Másokban, másokon is észreveszi a hibákat, és ezeket kíméletlenül meg is mondja: igen kritikus, és bármikor, bárkinek kész megmondani a véleményét.

Célját tekintve a Szüzet örömmel tölti el, ha minél szabályosabb, rendezettebb életet élhet. Azonban nem ő szeretné a szabályokat diktálni, hanem meg szeretné találni a helyét a közösségben - akár úgy is, hogy saját magát a háttérbe szorítja mások javára. Ez ugyanakkor az egyik nagy hibája: a jegy szülötte hajlamos arra, hogy "mártírkodjon".

Élete során a Szűznek meg kell tanulnia, hogy saját magát meghatározott keretek között valósítsa meg - de ne hanyagolja el magát, és tegyen meg mindent azért, hogy büszke lehessen saját magára. Ez ugyanis nagyon jót tehet (egyébként meglehetősen alacsony) önbizalmának. Ugyanakkor meg kell tanulnia lazítani is, és időnként bizony arra is szükség lehet, hogy megszabaduljanak gyanakvó hajlamuktól: legtöbbször ugyanis ez a tulajdonság az, amiért nem mernek belevágni az élet spontán kalandjaiba!