Karrierhoroszkóp június 4-10ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)

Lassabban oldod meg a munkahelyi feladatokat, ez pedig azért is furcsa a számodra, mert tele vagy tettvággyal. Óriási energiával látsz neki a teendőknek, de valamiért sokkal nehézkesebben megy a munka, mint ahogyan szeretnéd. Ha türelmesebb vagy magaddal, akkor sokkal könnyebben veheted az akadályokat. Az üzleti tárgyalások során is jól jön számodra egy kicsit több átgondoltság és pontosság.

Bika (április 21. - május 20.)

A napokban nehezebben találod meg a hangot munkatársaiddal, feletteseiddel, pedig nagyon kommunikatív hangulatban vagy. Előfordulhat, hogy sokkal többet beszélsz a szokásosnál, de a megfogalmazással, vagy a mondanivalód tartalmával lehetnek problémák. Munkatársaid egészen más következtetéseket vonathatnak le a mondandódból, mint amit te lényegesnek tartasz. Az üzleti tárgyalások során törekedj a világos, lényegre törő beszédre!

Ikrek (május 21. - június 21.)

Sokkal értékesebbnek tartod a munkádat, mint amennyi fizetést kapsz érte: ez a tény elkedvetleníthet. Ha felajánlanak neked egy másik munkakört, amely több munkával és magasabb jövedelemmel jár, akkor nagyon lelkessé válhatsz, hiszen úgy érzed, hogy van miért dolgoznod. Figyelj arra, hogy ne csak a pénz motiválja a munkádat! Üzleti tárgyalásaid során is figyelned kellene arra, hogy ne csupán a rövid távú hasznot tartsd szem előtt, a tartós együttműködésre is érdemes gondolnod!


Rák (június 22. - július 22.)

A legszívesebben kivonulnál egy időre a munka világából, hiszen ahhoz sincs kedved, hogy reggel bemenj a munkahelyedre, nemhogy utána egész nap húzd az igát. Ha nem teheted meg, hogy szabadságra mész, akkor teherré válhat számodra a munka, ettől pedig morcossá, hallgataggá válhatsz. Ráadásul sokkal visszahúzódóbb leszel, mint máskor, szívesen vonod ki magad különböző ürügyekkel a megbeszélések alól. A fontos tárgyalásokat halaszd el, várd meg, amíg motiváltabb és lelkesebb leszel!

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)

Érzelmi szálakkal is kötődsz a munkatársaidhoz, feletteseidhez, ez a kapcsolat meghatározhatja a teljesítményedet is. Csak akkor tudsz száz százalékosan teljesíteni, ha rendben vannak a munkakapcsolataid, és érzed azt, hogy elfoglalhatod a helyedet a csapatban. Ezért sok mindenre hajlandó vagy, talán még arra is, hogy egy kis munkát átvállalj a kollégáidtól. Az üzletben hagyatkozz az ösztöneidre, a szíved megsúgja azt, hogy melyik megállapodás lesz igazán gyümölcsöző!

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)

Ha legyőzöd a szégyenlősségedet, visszahúzódó hajlamodat, és elmondod a véleményed a munkahelyeden, akkor valódi változásokat indíthatsz el! Ügyelj arra, hogy ne kritizálj, hanem inkább diplomatikusan fogalmazd meg a mondandódat munkatársaid és feletteseid felé! Mindenekelőtt érdemes önmagadban tisztáznod a legfontosabb céljaidat. Az üzleti tárgyalások során ügyelj arra, hogy elég határozottan tudd képviselni az álláspontodat.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)

Elég mozgékony és dinamikus lehetsz a napokban ahhoz, hogy olyan ügyeket is elintézz a munkahelyeden, amelyek komoly szervezőképességet, kommunikatív hajlamot igényelnek. Szükséged lehet azonban több átgondoltságra is, a munkanapok elején érdemes leülnöd, és beosztanod az idődet. Ez a néhány perc időráfordítás nem veszteség, hanem jelentősen megkönnyítheti a dolgodat. Ha üzleti megbeszéléseken kell részt venned, előzőleg készíts tervet arról, hogy milyen álláspontot kívánsz képviselni!

Skorpió (október 23. - november 21.)

Mindig nagyon céltudatosan állsz hozzá a munkádhoz, feltéve, hogy érzelmileg is kötődsz hozzá! Ha azonban már egyáltalán nem érdekel, nem vagy motivált, akkor viszont igaz lehet, hogy csak a minimumot vagy hajlandó teljesíteni. Vizsgáld meg, hogy mennyire érdekel még a munkád, és szerezd vissza a lelkesedésedet! Az üzlet sokkal jobban megy majd, ha kipihent vagy, tehát jól teszed, ha alaposan kialszod magad a napokban!

Nyilas (november 22. - december 21.)

Nem figyeltél mostanában arra, hogy ápold a munkakapcsolataidat, elhanyagoltad azokat, akikkel együtt dolgozol. Így munkahelyi életed elszürkülhetett, és csak ímmel-ámmal vagy része a csapatnak. Érdemes egy kicsit szorosabbá tenned ezeket a kapcsolatokat, hiszen nagyon sok időt töltötök együtt. Néhány apró gesztussal komoly eredményt érhetsz el! Az üzleti életben tehetnél olyan engedményeket, amelyek rövidtávon nem kedvezőek számodra, de hosszú távon nagy hasznot hoznak!

Bak (december 22. - január 20.)

Mindig igaz rád, hogy sokat dolgozol, azonban néha szembe kell nézned azzal, hogy neked sem kimeríthetetlenek az erőforrásaid! Nagyon sokat jelentene, ha jó légkör lenne a munkahelyeden, hiszen így könnyebben tudnál feltöltődni és regenerálódni! Te magad is sokat teszel ezért, de azt tapasztalod, hogy érzékenységedet nem nagyon értik meg a munkatársaid. Az üzleti tárgyalások során is jellemző lehet, hogy nehezebben tudod megérteni partnered álláspontját.

Vízöntő (január 21. - február 19.)

Rendkívül ötletesen és kreatívan kezeled a feladataidat a munkahelyeden, de valahogy úgy érzed, hogy ezt senki sem értékeli. A hétköznapjaidat is könnyebbé tudod tenni eredeti látásmódoddal, de arra vágysz, hogy a kreativitásodat a feletteseid is megbecsüljék. Ha nem kapsz pozitív visszajelzéseket, akkor elkedvetlenedsz. Az üzleti élet sok új lehetőséget tartogathat számodra, vedd észre ezeket, akkor is, ha ismeretlen területre kell merészkedned!

Halak (február 20. - március 20.)

Nehezebben tudsz a munkahelyi feladataid végére érni, és azt tapasztalhatod, hogy még a rutinfeladatok is nehezebben mennek. Ráadásul a teendőid jelentősen megszaporodhatnak a napokban, ami megköveteli tőled, hogy mindig naprakész legyél. Ha összeszedetten és célirányosan dolgozol, akkor könnyebbé teheted magadnak a fárasztó napokat. Az üzleti tárgyalások során figyelj arra, hogy a keretek és az együttműködés határai legyenek világosak és egyértelműek!