Félreismert csillagjegyek

Vágólapra másolva!
Minden csillagjegy szülöttéről elterjedt valamilyen tipikus negatív jelző. A Mérleg bizonytalankodó, a Skorpió bosszúálló, a Nyilas csapongó, a Bak makacs, az Vízöntő különc, a Halak megbízhatatlan. Lehet, hogy a világ félreismeri a csillagjegyeket?
Vágólapra másolva!

Az asztrológiában az őszi és téli jegyek szülötteit introvertált, vagyis befelé forduló, zárkózott embereknek tartják. Minden jegy szülötte egyszerre hordozza magában a saját csillagjegyének árnyoldalát és pozitívumait. Minden ember feladata, hogy küldetését beteljesítse a Földön, ebben pedig a horoszkópunk megismerése is komoly segítség lehet. Az egyik legnehezebb feladatunk éppen az, hogy úrrá lehessünk saját csillagjegyünk "árnyékos oldalán", azaz a negatív tulajdonságainkon.

Tényleg olyan bizonytalankodó a Mérleg?
A Mérleget a Vénusz uralja, így a művészet és az önkifejezés igen fontos a számukra: minden tetszik nekik, és mindennek az ellenkezője is - hiszen abban is van valami "szép"-, tehát rettentő nehéz számukra kiválasztani, mi is az, ami a sok csillogó, tetszetős dologból valóban fontos. Figyelniük kell arra, hogy ne legyenek mániákus vásárlók. Néha csak a szívük, néha az eszük dönt, és nehezen találják meg a kettő közötti az egyensúlyt. A bizonytalanság pedig éppen abból ered, hogy nem tudnak dönteni, hiszen mindet egyszerre akarnak.
A bizonytalankodás feloldása: fejlessze kreativitását és művészi képességeit, hogy ki tudja választani a "hamisan csillogó" közül az értékeset.
A Mérleg boldogsághoz vezető ösvénye: A mesterkéltség helyett a természetesség meglelése a feladata, ahelyett, hogy folyton a külsőségekre koncentrálna, inkább befelé kell figyelnie, hogy a szíve és az esze együtt hozhassa meg a döntést.

Tényleg olyan bosszúálló és kiszámíthatatlan a Skorpió?
A Skorpiót a Plútó uralja. Hatása végletes: szélsőségekre sarkallja a jegy szülötteit. A Skorpiókról azt tartják, kiszámíthatatlanok és bosszúállók, pedig csak szeretik megtartani maguknak a döntés jogát. Nekik nem kell sok, elég ha békén hagyják őket, máris kiszámíthatóbbá és nyíltabbá válnak. Ha azonban piszkálja őket a környezetük, akkor tényleg bosszút állnak azokon, akikre valami miatt megharagudtak. A Skorpió szeretné a környezetét tökéletesnek látni, és ha néha szurkálja környezetének tagjait, azzal valójában csak gyógyítani szeretné őket, ily módon szabadítva meg környezetének tagjait a hibáiktól.
A kiszámíthatatlanság feloldása: A világos kommunikáció megtanulása, az egyértelmű önkifejezés sokat segíthet, bár a Skorpió szülötteknek éppen ezt legnehezebb elsajátítania. A sértődés helyett a kapcsolat megoldását keresse inkább, és ahelyett, hogy magában puffogna, inkább beszélje meg a problémákat a másikkal.
A Skorpió boldogsághoz vezető ösvénye: A kivételes tények felfedezésében és a kiváltságos információk felfedezésében nagyon jók, ezt megtanulva stabilizálhatják önbizalmukat.

Tényleg olyan csapongó a Nyilas?
A Nyilast a Jupiter uralja, egyszerre van jelen mindenhol és még sincs ott sehol. Emiatt a néha már-már túl gyors és kreatív észjárás miatt terhes lehet a környezete számára, mert túl nagy léptékekben gondolkodik. A Nyilas igazi "ötletgyáros", és mint ilyen, nem szabad azt várni tőle, hogy az ötleteket meg is valósítsa, ehhez nincs elég türelme. Hiányzik az életéből a rendszerezés képessége, a végrehajtáshoz szükséges elszántság.
A csapongó természet feloldása: Rendszert és kereteket kell adnunk neki, de nem olyan módon, hogy őt rendszerezzük, vagy tőle várjuk a rendszert - egyszerűen csak próbáljuk meg elismerni az ötleteit, esetleg merítsünk ihletet belőlük, de azt ne várjuk el, hogy képes lesz "lelassulni" a mi tempónkra.
A Nyilas boldogsághoz vezető ösvénye: Az ötletek és kreativitás megélése olyan formában, amiből anyagi és erkölcsi hasznot is tud szerezni.

Tényleg olyan makacs a Bak?
A Bak szülöttek szeretik a kiszámítható dolgokat. Általában, a többi szülötthöz képest, jobban tűrik a monotóniát, és ami egy kívülálló számára fölösleges makacskodásnak tűnik, az a Bak szülött számára a biztonságot adó stabilitás. Elég nehezen változtat a dolgokon, néha még akkor is, ha már érzi, hogy semmi értelme ragaszkodni olyasmihez, ami rég elavult, vagy amiben nincs is igaza. A Bak ráadásul imád győzni, és rettentő kitartó, tehát nehezen képes elismerni, ha valamiben veszített vagy ha nem lett igaza.
A makacsság feloldása: Ha belső törvényei, és nem a külvilág szabályai alapján hozza meg a döntéseket, akkor egyrészt könnyebben találja meg a helyes utat, másfelől pedig könnyebb lesz számára elfogadni, hogy néha nem úgy alakulnak a dolgok, amint ahogyan azt ő szerette volna.
A Bak boldogsághoz vezető ösvénye: Lazítani a kereteken és megtanulni játszani. A játékban pedig benne rejtőzik, hogy nem kizárólag a győzelem miatt veszünk részt benne.

Tényleg olyan különc a Vízöntő?
A Vízöntő szülötteknek a legnagyobb problémájuk a realitás megélésével van. A múltjukat és jövőjüket tervezik vagy élik újra, de az éppen aktuális helyzettel szinte egyáltalán nincsenek tisztában. Eszméik olyan erősen fogságban tartják őket, hogy a tényleges valóságot szinte nem is érzékelik. Képetlenek elfogadni a monotóniát, az egyhangúságot és a korlátokat, gyűlölik az egyformaságot a sablonokat. Ez a társadalom számára elvárt, természetes magatartás, amit elutasítanak, és ettől tűnhetnek a külvilág számára különcnek.
A különc gondolkodás feloldása: Nekik különösen nehéz, legjobban akkor járnak, ha megpróbálják valamely különleges képességüket kamatoztatni, és éppen ezt a különcséget előnnyé kovácsolni.
A Vízöntő boldogsághoz vezető ösvénye: Egyszerre kell megtanulnia azt, hogyan ültetheti át a valóságba a számára olyan fontos elveket, és azt, hogyan tudja ezeket megélni az adott pillanatban.

Tényleg olyan megbízhatatlan a Halak?
Sikamlós, mint egy hal, melyet minél erősebben próbál szorítani a gyakorlatlan horgász, annál inkább kicsúszik annak kezei közül, és azonnal elmenekül. A Halak jegyű ember élete folyton cikázik, és ettől érzi elemében magát. Megbízhatatlansága abból adódik, hogy számára egész más a realitás, mint a többi ember számára, de egyúttal ez segít neki a napi nehézségek túlélésében.
A megbízhatatlanság feloldása: Ajándékozza meg a világot az álmodozással: fessen, írjon, fejezze ki önmagát. Egy belső rendszer kiépítése, a saját életének és belső ritmusának megfigyelése szerinti élet segíthet abban, hogy tényleg csak azt és csak annyit vállaljon el, amit és amennyit valóban véghez is tud majd vinni.
A Halak boldogsághoz vezető ösvénye: Tartsa magát saját elhatározásaihoz, és az önmagának adott szavát tartsa be. Ha ez sikerül, varázsütésre a másoknak adott szavát is tartani tudja majd.