Mérleg, a szeretetreméltó és diplomatikus

Vágólapra másolva!
A Mérleg jegy szülötte mindenben a harmóniát és a kiegyensúlyozottságot keresi. Akkor érzi teljesnek az életét, ha megtalálja a párját és minél több időt tölthet társaságban. Ez viszont gyakran azzal jár együtt, hogy túl sok kompromisszumot vállal mások miatt.
Vágólapra másolva!

A Mérleg jegyében született ember leghangsúlyosabb tulajdonsága a harmóniára és a kiegyensúlyozottságra való törekvés. Mind lelki értelemben, mind a kapcsolataiban megpróbálja kerülni a szélsőségeket: nem szereti a vitákat, a veszekedéseket, már egy-egy hangos szó miatt is teljesen ki tud borulni. Inkább a békés megoldások híve, és azt vallja, egy beszélgetéssel szinte minden problémát meg lehet oldani.

Ennek a konfliktuskerülő magatartásnak pozitív és negatív oldala is van. A Mérleg jegy szülötte nagyon diplomatikus, és könnyedén teremt kapcsolatot másokkal. Emiatt különösen jól alakulhatnak a társas kapcsolatai: mindig megtalálja az utat a másik szívéhez. A veszekedések elsimításában is ő a legjobb: mindig meghallgatja mindkét oldalt, és legtöbbször szívesen vállalja a közvetítő szerepét is. Azt azonban ne nagyon várjuk tőle, hogy ő maga döntsön - általában nem akar megbántani másokat, így nem szívesen vállalja a bírói szerepet.

A Mérleg hajlamos arra, hogy látszatharmóniát teremtsen magának: ha bármi baj éri, vagy egy olyan problémával találja szemben magát, amit képtelen megoldani (és erre bizony időnként van példa, hiszen a Mérlegből szinte teljesen hiányzik a kezdeményezőképesség), akkor inkább visszavonul a maga kis "tökéletes világába".

Ez a naiv magatartás és az, hogy nem szeret megbántani másokat, időnkét azzal járhat együtt, hogy a Mérleg mások szemében megbízhatatlannak tűnik, aki cseppet sem őszinte másokhoz, hiszen "mindig azt mondja, amit hallani akarunk". A Mérleg jegyű embernek az egyik legnagyobb feladat az, hogy bízzon önmagában, és hogy elhiggye: nem azért szeretik, mert mézesmázos vagy mert kerüli a kritikus megjegyzéseket.

A Mérleg jegyében született ember igazán társasági lény: imád a barátaival együtt lenni, és gyűlöli a magányt. Sokszor csak azért marad egy rossz kapcsolatban, hogy ne legyen egyedül - ezért akár még arra is képes, hogy teljesen aláveti magát a párjának, és túlságosan sok kompromisszumot köt. Mindenáron tartós kapcsolatot akar magának, és szinte folyamatosan szerelmes. A hűség azonban nem az erős oldala: időnként talán túlzásba is viszi a flörtölést, és a mély érzelmeket összekeveri a vágyakozással és a vonzódással. Ha azonban megtalálja az "igazit", akkor azt a rajongásig szereti, és a párja is igazán boldog lehet mellette - a Mérlegnek ugyanis megvan az a különleges képessége, hogy kitalálja a másik gondolatát, és nagyon empatikus.

A Mérleg igazi művészlélek: rajong mindenért, ami szép és esztétikus. Szereti magát körbevenni szép tárgyakkal, és nagyon sokat ad a külsejére. Mindig elegáns, és természetes báját kiválóan hangsúlyozza. Ha valakinek tanácsra van szüksége azzal kapcsolatban, hogy milyen ruhát vegyen fel, vagy milyen függöny passzolna leginkább a lakásába, mindenképpen kérdezze meg a Mérleg jegyében született ismerősét!

A Mérleg jegyében született embernek nagyon oda kell figyelnie arra, hogy mindig megtalálja az arany középutat mindenben, amit csinál, hajlamos lehet ugyanis arra, hogy frusztráltságát és bizonytalanságát az extremitásokban élje ki: a beszédesebb Mérlegekből igazi pletykafészek lehet, a szívesen flörtölő Mérleg hölgyből kicsapongó éjjeli pillangó, a Mérleg jegyében született férfiak pedig könnyedén válhatnak valamilyen káros szokás rabjává.