Vágólapra másolva!
A Hold ma a Rák jegyében halad. Használjuk ki a nap kedvező hatásait arra, hogy rendezzük kapcsolatunkat az édesanyánkkal és hívjuk segítségül a színterápiát ahhoz, hogy gyarapodni tudjunk az életben.
Vágólapra másolva!

A Hold ma már a Rákban halad. Bár a Hold igen kedvező helyzetben van ebben a csillagjegyben, próbáljuk meg elkerülni ennek a csillagállásnak a legrosszabb hatásait: a túlzott aggodalmaskodást és a folytonos védekező magatartást. Egészségügyi szempontból a gyomrunkat, emésztésünket érintheti a Hold mai helyzete. Itt az ideje annak, hogy beiktassunk egy rövid méregtelenítő, tehermentesítő hetet, hogy megszabaduljunk a salakanyagoktól, és felkészítsük a testünket a strandszezonra.

Ma az intuíciónk kerül a középpontba, érdemes megkérdezni magunktól, milyen viszonyban állunk saját lelki szükségleteinkkel, belső viszonyainkkal. Hajlamosabbak lehetünk a pesszimizmusra, ez pedig azt válthatja ki belőlünk, hogy minden élethelyzetre védekezően reagálunk, a legkisebb kihívásra is visszavonulót fújunk. Ez az idegeskedés az egész életünkre rossz hatással lehet, akár komoly betegségeknek is forrásává válhat. Tanuljunk meg bízni önmagunkban és a megérzéseinkben, de ne ez legyen az egyetlen dolog, amire hagyatkozunk az életünk során. A Rákban járó Hold az édesanyánkkal való kapcsolatunkra is különös hatással lehet: a mai napon talán többet gondolunk a gyermekkorunkra és lehetséges az is, hogy bizonyos emlékek átrendeződnek bennünk, így segítségükkel tisztábban láthatjuk saját magunkat.

Az érzelmi kiegyensúlyozottsághoz, a belső harmónia megtalálásához hívjuk segítségül a színeket. A Rák jegyhez (többek között) a zöld szín tartozik, a természet, a növekedés színe. A harmóniát és a tisztaságot jelképezi. A zöld szín kiegyensúlyozó hatással bír a lelkünkre, megnyugtat és érzékenyebbé tesz a világ dolgai iránt. Különösen akkor érdemes a zöld színt segítségül hívni, ha kimerültek vagyunk, úgy érezzük, nincs elég energiánk. Akkor is élvezhetjük nyugtató hatását, ha érzelmileg vagyunk túlpörgetett helyzetben. A zöld színt használhatjuk a lakásunkban, vagy egy-egy nehéznek ígérkező napon (amikor tudjuk, hogy sok idegeskedés vár ránk) válasszunk zöld színű ruhákat.