Csütörtöki horoszkóp

Vágólapra másolva!
A mai napon a Hold még a Bika jegyében tartózkodik, szemben áll a Jupiterrel, kvadrátban áll a Neptunusszal. Állítsunk korlátokat magunk elé, ne engedjük, hogy elfajuljanak a vitás helyzetek.
Vágólapra másolva!

A Hold ma már a Bika jegyében tartózkodik. A Hold ebben a csillagállásban különösen erős hatással van az életünkre. Leginkább biztonságra és békére vágyunk, és szívesen nyúlunk el kényelmesen egy kanapén. Az egész napot pihenéssel, relaxálással, lustálkodással töltenénk a legszívesebben, nem nagyon akarunk kimozdulni otthonról. Ha lehetőségünk van rá, akkor egy kicsit lépjünk ki a mindennapi rutinból, és lassítsunk le, csodáljuk meg az élet mindennapi szépségeit. Vigyázzunk azonban arra, hogy a Bika mindenkiben erősíti a lustaságra való hajlamot, és nem szívesen veszünk részt semmilyen fizikai aktivitásban.

Sportolás helyett kapcsolódjunk ki inkább zenehallgatás, éneklés közben. Mindenképpen menjünk ki a szabadba legalább egy fél órára, és ha van kertünk, akkor foglalkozzunk egy kicsit a virágainkkal. Még a lakótelepeken, belvárosban élőknek is érdemes a növényeikkel foglalkozni: öntözzük meg őket tápoldattal, langyos vízzel mossuk le leveleiket. Ma különösen hálásak lesznek a törődésért.

A mai napon a Hold szemben áll a Jupiterrel és kvadrátban áll a Neptunusszal. A nap vidámnak induló hangulata könnyedén önámításba csaphat át, amikor sokkal jobbanak látjuk a helyzetünket, mint amilyen valójában. Ez egészen addig nem nagy baj, amíg képesek vagyunk korlátokat állítani önmagunk elé. Ha azonban úgy kezdünk gondolkodni, hogy "ez a tábla csoki, doboz cigaretta vagy üveg bor nem árthat", jobb, ha visszavonulót fújunk.

Ma ugyanis hajlamosabbak lehetünk arra, hogy valamilyen szenvedélybetegség rabjaivá váljunk, ezzel pedig rengeteg kárt okozhatunk magunknak. Inkább igyekezzünk megőrízni nyugalmunkat és derűnket, használjuk ki a mai napot az érzelmi feltöltődésre.

Párkapcsolatunkban kaphatunk olyan jelzéseket is, amelyeket negatívnak értékelünk - bár a másik félnek korántsem ez a szándéka vele -, s úgy érezzük, hogy bírálnak, megkérdőjelezik tetteink, cselekedeteink helyénvalóságát. Esetleg provokálhatjuk is a párunkat, akár még egy hisztit is bevethetünk, csak hogy lássuk, mennyit érünk számára. Ez a viselkedés rendkívül romboló hatású lehet egy kapcsolaton belül, ugyanis ha párunktól állandó bizonygatást követelünk, mindig minden pillanatban készen kell állnia arra, hogy szeretetét felénk kimutassa, akkor előbb-utóbb belefáradhat. Nem is beszélve arról, hogy ezzel bűntudatot ébresztünk benne és arra fog gondolni, hogy talán ő képtelen arra, hogy szeretetet adjon.