Szülő-horoszkóp

Vágólapra másolva!
Szeretnéd kicsit jobban megismerni a szüleidet? Kíváncsi vagy esetleg arra, milyen leszel majd a gyerekeddel? Elég, ha tudod anyukád, apukád születésnapját vagy a saját csillagjegyedet, és máris többet tudhatsz meg a szüleidről!
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
A Kos szülők mellett nem lehet unatkozni. Kedvesek és gyengédek a gyerkükhöz, de sokszor nem túl türelmesek és időnként a megértéssel is gondjaik támadhatnak. Bár büszkék a gyerekükre, leginkább azt szeretnék, ha valami különleges és kimagasló teljesítményt nyújtana. Az is jellemző lehet rájuk, hogy minél inkább önállóságra kívánják rábírni egészen kicsi kortól kezdve a gyereküket, támogatják függetlenedési kísérleteit és bátorítják abban, hogy mindig újabb és újabb dolgokat találjon ki. Ennek az eredménye sokszor az, hogy a Kos szülők gyermekei állandó nyomás alatt érezhetik magunkat, különösen, ha nem annyira ambiciózusak, mint szüleik. A Kos anyuka gyakran túl könnyen veszi azokat a problémákat, amelyek gyermekét foglalkoztatják, és nem viselkedik elég megértően. A Kos szülők eléggé dinamikusak ahhoz, hogy szórakoztassák a gyermeküket, együtt járjanak el sportolni, kirándulni. Összességében nagyszerű szülők, különösen, ha tanulnak egy kis türelmet.

Bika (április 21. - május 20.)
Sok asztrológus a Bikákat tartja a legjobb szülőknek. Végtelen türelmemmel rendelkeznek, természetüknél fogva imádják a gyerekeket és a családi életet. A Bika jegyű anyukákban nagyon erős a védelmező ösztön, és nagyszerű érzékkel képesek terelgetni a gyermekeiket az életben. Minél elégedettebbé és boldogabbá szeretnék tenni a családjukat, ami sokszor azzal jár együtt, hogy túl sokat dolgoznak, és a hiányzó időt ajándékokkal, édességgel próbálják pótolni. A Bikáknak igen fontosak a hagyományok és a tradíciók, éppen ezért időnként nehezen viselik, ha gyermekük túlságosan újító. A Bika anyuka nehezen viseli, hogy gyermeke eltávolodik tőle. Ilyenkor sok szülő abba a hibába esik, hogy nem engedi meg gyermekének, hogy önállóan tegyen lépéseket a világba. Nagyobb konfliktusok várhatóak abban az életkorban, amikor gyermeke házasodni, önálló családot alapítani készül, ilyenkor azt érezheti, hogy elveszik tőle a szeme fényét. A Bika szülőkre mindig lehet támaszkodni, erős és biztonságos háttért nyújtanak gyermekeiknek, de meg kell tanulniuk elengedni őket.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Az Ikrek szülő, bármennyire is energikus, nem nevezhető "ideálisnak". Túlságosan intellektuálisak, éppen ezért nehezen tudnak a gyerek érzelmi igényeihez igazodni. Az esetek nagy részében pontosan ugyanazt a gyorsaságot, éles elmét és kíváncsiságot várják el a gyereküktől, ami rájuk jellemző, éppen ezért telezsúfolják a napokat különprogramokkal. Ugyankkor nagyon játékosak és fiatalosak, ez pedig segít nekik, hogy átvegyék a gyerekek ritmusát. Sokszor türelmetlenek, apró felnőttet próbálnak csinálni a gyerekeikből, és rengeteget bírálhatják a gyereküket, közben pedig nem is érzékelik, hogy ezzel mennyire megbántják. Az Ikrek anyuka mindig tud válaszolni a gyermeket foglalkoztató kérdésekre. Elegendő szabadságot és mozgásteret enged gyermekének, de nem mindig tudja beleélni magát gyermeke helyzetébe. Érzelmileg nehezen hangolódik rá a gyermekére, és megtörténhet, hogy pont akkor nem figyel a gyermekre, amikor valóban szükség lenne rá. Nem szabad kis felnőttként nézni a gyerekét, és meg kell tanulnia, hogy a gyermek érzelmi igényei is olyan fontosak, mint az intellektuálisak.

Rák (június 22. - július 22.)
A Rák szülők nagyon közel állnak a gyerekeikhez, néha talán túlságosan is közel. A legtöbbször elkényeztetik a gyereküket, túlzottan aggódnak miattuk és minden eszközzel megpróbálják a saját meg nem valósult álmaikat a gyerekeikre kivetíteni. Különösen rosszul viselik azt, ha a gyerekek kirepülnek a családi fészekből, mert sokszor úgy érzik, ezzel elveszítik életük értelmét, hiszen nem lesz kiről gondoskodniuk.A Rák anyuka igazi, klasszikus értelemben vett "anya", óvó, gondoskodó, mindennél fontosabb neki a gyermeke jóléte, biztonsága. A Rák anyuka időnként hajlamos arra, hogy saját egyéniségét feláldozza a gyermeknevelés oltárán, egy idő után már semmi más nem fontos neki, csak a gyermeke. Már rég felnőtt a fia vagy a lánya, s az ő életét még mindig a gyermeke tölti be. A Rák szülők időnként bűntudattal küzdenek, mert nem érzik magukat elég jó szülőnek. A Rák jegyű szülő túlságosan is kitölti a gyermeke életét és nem engedi meg, hogy az önállósodjon. Hajlamos még a felnőtt gyerekével is úgy viselkedni, mintha az mindenben az ő gondoskodására, segítségére szorulna rá.