Heti horoszkóp április 10-től 16-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Sokszor gondolod azt, hogy te tudod a legjobban, hogy egy-egy problémát hogyan lehetne a legjobban megoldani. Ez persze sokszor visszatetszést kelt másokban, hiszen olyan dolgokba is beleütöd az orrodat, amelyhez nem értesz. A magabiztosság pozitív tulajdonság, de meg kell tanulnod visszafognod magad és olyan kérdésekre összpontosítani, amelyeket tényleg neked találtak ki. Ezen a héten különösen munkatársaiddal lehetnek kisebb összetűzések és feszültebb pillanatok a túlzott önbizalmad miatt. Ezen a héten kipróbálhatod, hogy mennyire tudsz toleráns lenni.

Bika (április 21. - május 20.)
A következő néhány napban önként vállalt remeteségbe vonulsz vissza a világtól, mert eljött az a pillanat, amikor már semmi másra nem tudsz figyelni az életedben, csak a fejedben kavargó rengeteg zavaros gondolatra. Ha képes vagy elfogadni azt, hogy néha csak saját magaddal kell lenned, és bizonyos kérdéseket senki mással nem tudsz megbeszélni, akkor nagy lépést tehetsz előre az önmegismerés útján. Ez pedig azt eredményezheti, hogy sokkal összeszedettebb és nyugodtabb leszel az élet minden területén. Így a munkádat is hatékonyabban tudod ellátni és a kapcsolataid is kiegyensúlyozottabbak lesznek.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Pénzügyeid alakulása aggodalmat kelt benned. Úgy érezheted, nem vagy eléggé biztonságban, nincsenek meg azok a tartalékaid, amelyeket fontosnak tartasz. A következő néhány napban érdemes lenne átgondolnod ezt a helyzetet, és nem a vágyaidra vagy a félelmeidre helyezned a hangsúlyt, hanem a valódi, reális helyzetre. Ha kétségbeesés nélkül nézed át a banki ügyeidet vagy a kölcsönszerződéseket, valószínüleg arra is hamarább választ kaphatsz, milyen módon tehetnél szert több pénzre. Sőt, akár az is kiderülhet, hogy közel sem olyan rossz a helyzet, mint amilyennek először gondoltad.

Rák (június 22. - július 22.)
A következő napokban önmagaddal lehetnek komoly konfliktusaid. Nem tudsz ugyanis egyensúlyt találni a kötelezettségek és a lazítás között. Bár időnként jellemző lehet rád, hogy szívesebben jársz el szórakozni, mint a munkádat végeznéd, de a mostani időszakban túlontúl is szigorú lehetsz magadhoz, és szinte semmilyen pihenést nem engedélyezel magadank. Meg kell találnod a középutat, ahol nem halogatod a feladataidat, de azt is megengeded magadnak, hogy időnként csak a hobbiddal foglalkozz. Érdemes lenne segítséget kérni egy barátodtól. Más ugyanis könnyebben észreveszi, hogy mikor van szükséged lazításra.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Ez a hét teljes mértékben az érzelmekről és a szenvedélyekről szólhat a számodra. Találtál végre valakit, aki nemcsak a szívedet és érzékeidet hódította meg, hanem az eszedet is. A dilemma talán abból fakadhat benned, hogy túlságosan is birtokolni akarod a másikat, ezzel azonban azt kockáztatod, hogy elveszíti az érdekességét a másik. Ami ugyanis különösen vonzó lehet a számodra egy ellenkező nemű emberben, az az erő és az önállóság. Meg kell tanulnod azt, hogy elegendő teret adj a másiknak is a kibontakozáshoz, még ha ez azzal jár is együtt, hogy neked vissza kell vonulnod abból a reflektorfényből, amit annyira imádsz.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Túlságosan érzékeny leszel a következő napokban, ez pedig komoly feszültséget okozhat a környezetedben. Elég lesz ugyanis egy rosszul fogalmazott mondat vagy rosszul hangsúlyozott szó, hogy rögtön megsértődj, és gúnyolódást, alattomosságot gyaníts ott is, ahol nincs. Ennek pedig az lehet az eredménye, hogy szinte mindenkivel pillanatok alatt összeveszel és vitatkozni kezdesz. Érdemes lenne sértődés helyett nyíltan megbeszélned rossz érzéseidet, kétségeidet az érintettekkel. Így kikerülheted a feszült helyzeteket és talán ők meg tudnak nyugtatni téged.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Meglehet, hogy túl sokáig hallgattad el valódi véleményedet mások elől, leginkább azért mert szelíd és barátsáogos lényed igyekszik elkerülni a konfliktusokat. Most azonban azt érzed, betelet a pohár, és legszívesebben az elmúlt hónapok, vagy talán évek minden sérelmét rázúdítanád a körülötted élő emberekre. Ezzel azonban csak azt éred el, hogy úgy fogsz tűnni, mint aki szántszándékkal bántani akarja a másikat és mindenáron vitát akarsz kezdeményezni. Sokkal célravezetőbb lehet, ha csak a pillanatnyi gondjaidat osztod meg másokkal, de azt azonnal, nem kivárva azt, amikor már nem tudod uralni az érzelmeidet.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Szeretnéd minden földi jóval elhalmozni a szeretteidet, de ez a következő hetekben visszafele sülhet el, leginkább azért, mert te magad vágysz szeretetre, kedveskedésre. Ezért nem mindig találod el, hogy minek örülne a másik, hiszen olyan dolgokkal próbálod lenyűgözni, amit valójában te szeretnél. Gondolj arra, hogy nem vagyunk egyformák, mindannyian másnak örülünk. A kommunikáció kiemelt fontosságú, nemcsak azért, mert is pontosabban térképezheted fel mások vágyait, de a sajátjaidat is jobban ki tudod fejezni.

Nyilas (november 22. - december 21.)
A következő napokban központi szerepet kaphatnak az életedben azok a harcok, amelyeket a külvilággal vívsz. A feszültség amiatt alakulhat ki, hogy nem vagy hajlandó engedni, a szokottnál is makacsabb és dacosabb vagy, s a körülötted élő emberek sem viselkednek veled toleránsan és megértően. Teljen el ez a hét a régi "okos enged" közmondás jegyében. Igyekezz minél inkább visszafogni csípős nyelvedet és függetlenségi törekvéseidet a békesség érdekében. Hidd el, nemsokára eljön az az idő is, amikor többet engedhetsz meg magadnak anélkül, hogy ez sértő vagy bántó lenne másokra nézve.

Bak (december 22. - január 20.)
Ezen a héten még a szokásosnál is jobban a munkádba menekülsz. Az elvégzendő feladatokra és a betartandó határidőkre hivatkozol minden olyan pillanatban, amikor a magánéleti problémáid, az esetleges vitás helyzetek kerülnek szóba. Ettől a halogató, konfliktuskerülő magatartástól azonban mindenki csak egyre feszültebb és idegesebb lesz. Ez pedig a munkavégzésedre sincs jó hatással, hiszen nem tudsz odafigyelni és jóval több hibát vétesz, mint egyébként. Érdemes lenne megpróbálnod keresni egy olyan elfoglaltságot, ahol levezetheted a felgyülemlett feszültséget.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
A következő napokban egy kicsit úgy viselkedhetsz, mint az a bizonyos elefánt a porcelánboltban. Szinte magad sem veszed észre, hogy olyan kétértelmű, viccesnek szánt, de inkább bántó megjegyzéseket teszel, amelyek kifejezetten rosszul esnek a körülötted lévő (életedben fontos szerepet betöltő) embereknek. Talán jobb lenne, ha egy kicsit visszafognád magad, és nem mondanál ki minden "jópofa" poént, ami csak eszedbe jut. Teljesen más együtt nevetni az emberekkel, mint rajtuk nevetni. Próbálj meg inkább minél kedvesebb és megértőbb lenni a szeretteiddel.

Halak (február 20. - március 20.)
Szinte rád sem ismernek ismerőseid a következő napokban. Érzékeny és finom emberből csípős nyelvű fúriává változhatsz, aki könyörtelenül kritizálja mások hibáit. Piszkálódó hangolatodat te magad is nehezen érted meg, hiszen ez egyáltalán nem jellemző rád. Bár szükséged lehet arra, hogy végre kiadd az indulataidat és őszintén megmondd mindazt, ami idegesít másokban, de erre mégsem az a megoldás, hogy jó alaposan megmosod mások fejét. Próbálj meg egy kicsit finomabb lenni. Igyekezz nem megsérteni másokat, hiszen lehet, hogy bennük mély nyomokat hagy az a megjegyzés, amit te gyorsan elfelejtesz.