Keddi horoszkóp

Vágólapra másolva!
A Hold ma a Nyilas csillagjegyben halad, szextilben áll a Vénusszal és a Neptunusszal. Rengeteg energiánk lesz egész nap, és szívesen teszünk spontán dolgokat.
Vágólapra másolva!

A Hold a Nyilas csillagjegyben halad. Ezen a napon érdemes egy kicsit jobban odafigyelünk a májunk egészségére. Akinek volt már gondja a májával, jobb, ha teljesen lemond az alkoholról, hiszen ez az élvezeti cikk a máj sejtjeinek első számú pusztítója. Aki egészséges, az is igyekezzen mértéket tartani, a szakértők által még kockázatmentesnek tartott mennyiség napi egy pohár bor vagy egy kisebb korsó sör. Aki ennél többet iszik, annak minden héten érdemes legalább 2-3 teljesen italmentes napot tartania, hogy az alkohol kiürülhessen a szervezetéből és a máj sejtjei is regenerálódhassanak. A levertség, a fáradékonyság, a fogyás akár májbetegség tünetei is lehetnek, ha ilyet észlelünk, érdemes minél előbb felkeresni a háziorvost. Azért, hogy megelőzhessük a bajt, érdemes minél kevesebb alkoholt és zsíros ételt fogyasztani és időnként tartani egy tehermentesítő-méregtelenítő hetet vagy hétvégét. A máj méregtelenítésében különösen jótékony hatásúak a máriatövisből és a csalánból főzött teák, de akár készen kapható teakeveréket is használhatunk. Az ízlésünk szerinti gyógyteából fogyasszunk el naponta 3-4 csészényit, lehetőleg minden ízesítés nélkül.

Ma különösen sok energiánk lesz, és mindent megteszünk azért, hogy kiéljük arra irányuló vágyainkat, hogy kezdeményezzünk, felfedezzünk valami addig ismeretlent és valami spontán, szokatlan dolgot tegyünk meg. Akár egy utolsó pillanatban eldöntött utazásról van szó, akár arról, hogy kipróbáljunk egy különleges ételt, mindenképpen vágjunk bele, hiszen új élményekkel gazdagodhatunk általuk. Ez a rengeteg kirobbanó energia azonban káros is lehet, ha nem tartjuk kordában. Hajlamosak lehetünk arra, hogy apróságokon összekapjunk másokkal, és legszívesebben addig folytatnánk a legtöbbször meddő vitákat, amíg a miénk nem lesz az utolsó szó, még akkor is, ha nincs igazunk. Használjuk ki inkább az energiákat és egyesítsük erőinket egy közös cél érdekében. Ha képesek vagyunk egy kicsit visszafogni magunkat, olyan nagyszerű eredményeket érhetünk el, amelyekből mindenki profitálhat.