Szombati horoszkóp

Vágólapra másolva!
Ma a Hold belép az Oroszlán csillagjegybe, együtt áll a Szaturnusszal és quincunxban áll a Merkúr bolygóval. Hajlamosak leszünk a túlzott komolyságra, szigorúságra.
Vágólapra másolva!

A Hold ma belép az Oroszlán csillagjegybe. A mai nap nagyszerű arra, hogy hajunkkal foglalkozzunk: olyan szép "sörényünk" lehet, mint az oroszlánoknak. Ha tehetjük, menjünk el fodrászhoz, és ha nem is csináltatunk teljesen új frizurát, legalább hajvégeinkből vágassunk le néhány centit. Ettől nemcsak erősebb lesz a haj, hanem szebb is. Ha megszabadulunk a töredezett hajvégektől, sokkal egészségesebbnek fog tűnni. Akkor is sokat tehetünk hajunk szépségéért, ha otthon maradunk: hajmosás előtt ápoljuk a hajat és a fejbőrt tápláló maszkkal vagy olívaolajos pakolással. Szőke hajúaknak ajánlott a kamillás hajöblítés: különlegesen puha és csillogó lesz tőle a hajuk.

A mai napon sikerrel foglalkozhatunk alacsony vagy magas vérnyomásunk kezelésével. Akik a betegségre hajlamosak, vigyázzanak, mert rosszabbodhat az állapotuk. Együnk kevesebb sót és zsíros ételt, és mérsékeljük a kávé-, kóla- és csokoládéfogyasztást is. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy teljesen le kell mondanunk róluk, csak ma csökkentsük a mennyiségeket. Próbáljunk ki inkább valmilyen gazdag és különleges édességet vagy aromás teát. A téli hónapokban szükséges C-vitamint pedig egy kiadós citrusgyümölcsökből készült salátával biztosítsuk a szervezetünknek, ezek a növények ma különösen jótékony hatásúak.

A mai napon a Hold quincunxban áll a Merkúr bolygóval, együtt áll a Szaturnusszal. Nehezen fogalmazzuk meg gondolatainkat, éppen ilyen nehezen értjük meg a környezetünkben élő embereket. Főleg érzelmeink terén lehet sikertelen a kommunikáció. A mai napon ne valljunk senkinek szerelmet, mert lehet, hogy azt sem fogja érteni, hogy miről is beszélünk. Vagy ami még rosszabb, mögöttes okokat kutat vallomásunk mögött. Hagyatkozzunk ma a racionális információk megvitatására. Talán így nem keveredünk nagyobb bonyodalomba. Ma sokkal szigorúbbak, merevebbek leszünk, mint más napokon. Talán ez amiatt van, mert életünk bizonyos területein bizonytalannak, kevésnek érezzük magunkat, és ezzel a szigorral próbáljuk magunkat jobb teljesítményre sarkallni. Igyekezzünk minél könnyedebben felfogni az életet és magunkkal szemben se legyünk ridegek. Egy kis kényeztetést mindenki megérdemel. Ma talán végre megvehetünk magunknak egy olyan dolgot, amire régóta vágytunk, legyen az egy izgalmas könyv, egy illatos testápoló vagy akár csak egy csokor virág. A lényeg az, hogy azt érezzük, tényleg törődünk saját magunkkal.