Hétfői horoszkóp

Vágólapra másolva!
A Hold szextilben áll a Neptunusszal. A mai napon érdemes előkeresni festékkészletünket, színes ceruzáinkat, pasztellkrétáinkat. Ha csak lehet, mélyedjünk el a művészetben, fessünk, rajzoljunk, mindegy, hogy mit csinálunk, csak alkotó munka legyen.
Vágólapra másolva!

Meg fogjuk látni, hogy gyönyörű alkotások kerülnek majd ki kezünk közül. A másik fontos tevékenység, amire a mai nap alkalmas: az álomfejtés. Tehát már úgy keljünk fel reggel, hogy jegyezzük fel álmainkat. Hosszú távra irányt mutató tanácsokat találhatunk bennük. Régi problémáinkat, rendezetlen viszonyainkat magyarázhatják meg, adhatnak tanácsot feloldásukra. Szellemi vezetőink ezen az éjszakán meglátogatnak minket, hallgassuk meg hangjukat! Még egy fontos feladatunk van a mai napra: gondoljunk egy kicsit azokra az emberekre, akik egykor fontosak voltak számunkra, de ma már nincsenek jelen életünkben. Vagy azért mert már elhagyták ezt a földi világot, vagy pedig csak velünk szakadt meg a kapcsolatuk.

A Hold még mindig a Kos csillagjegyben halad. A krónikus homloküreg- és orrmelléküreg problémák ezen a napon súlyosabban nyilvánulhatnak meg. Ennek oka az is lehet, hogy ágyunk valamilyen sugárzásnak van kitéve, és mialatt alszunk, magunkhoz vonzzuk a negatív energiákat. Régi, jól bevált módszer: ha van macskánk, figyeljük meg, hogy hol szeret tartózkodni. Az a hely nekünk, embereknek nem alkalmas pihenésre, alvásra. Ellenben a kutya ellentétes módon viselkedik. Ahol kutyánk szeret aludni, ott mi is biztonságosan pihenhetünk, alhatunk. Az említett panaszt még a fogaknál keletkezett gócok is okozhatják, amelyeket eddig még nem derített fel a fogorvos. Tehát akinek ilyen irányú krónikus panasza van, az keresse fel fogorvosát.

Szemproblémáink is fokozottabban jelentkezhetnek azokon a napokon, amikor a Hold a Kos csillagjegyben tartózkodik. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya-gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, például por hatására lép fel. Megoldási módja lehet a szemvidító fű főzetével végezni szemfürdőt. Akinek gyakran van kötőhártya gyulladása, egy egyszerű praktikával megelőzheti a bajt: szeles időben mindig hordjon napszemüveget, függetlenül az évszaktól és az időjárási viszonyoktól. Így megelőzheti a por bejutását a szembe.

Mivel ma már fogyó hold van, s még tizenhárom napig tart a periódus, érdemes odafigyelnünk néhány dologra. A fogyó holdnál végzett méregtelenítés a következő két hétben hat a leginkább. Szervezetünk méregtelenítésére nagyon jó módszer, ha csalánnal végzünk egy méregtelenítő kúrát. Így ebben az időszakban jó hatással bír, ha minél több csalánteát iszunk. A másik nagyon jó módszer, hogy megszabaduljunk a szervezetünknek fölösleges, s káros anyagoktól: a talpmasszázs. A mai napon kezdett fogyókúrák talán sikeresebbek, mint máskor, csak vigyázzunk arra, hogy kitartásunk is megmaradjon a kúra során.