A Bika játszmája

Vágólapra másolva!
A Bika csillagjegyhez erősen kötődő emberek életében rendkívül fontos szerepet tölt be az anyag világa. Vagyis fogékonyak minden élvezetre, amely az anyagi világgal függ össze. Nagyon szeretik a finom ételeket, a természetet, valamint jellemző személyiségükre az érzéki beállítódás. Energiájukat és túlélési technikáikat is erre a területre koncentrálják, és ez az a terület, ahol problémáikat kompenzálják.
Vágólapra másolva!

Jellemző lehet, hogy egy-egy nehéz élethelyzetben az evésbe, vagy más érzéki élvezetekbe menekülnek, és túlságosan is hajszolják ezeket az élvezeteket. Nagyon kötődnek a tárgyakhoz, ezért jellemző rájuk, hogy "gyűjtögetnek", vagyis minél több tárgyat birtokolnak, annál jobban érzik magukat. Annál rosszabb talán nem is történhet velük, minthogy megfosztják őket a felhalmozott tárgyaiktól.

Problémát jelenthet, hogy néha partnerüket is saját birtokuknak tekintik, vagyis csak azért ragaszkodnak hozzá, mert úgy érzik, hogy társuk a tulajdonukat képezi. Ezért a féltékenység jelentős lélektani problémát képvisel az erőteljesen Bika típusú emberek életében.

A másik jelentős problémakör a tárgyak szeretetéből adódik. Előfordul, hogy az olyan életszakaszokban, amikor a Bika párkapcsolata nem működik, akkor vásárlási mániába, vagy kóros gyűjtögetésbe kezd. Lehetnek vásárlási rohamai, amelyek során pótolja a párkapcsolata érzelmi hiányosságait, vásárlás közben valódi örömet, szinte kielégülést él meg. Ezek a jó érzések azonban időlegesek, és csak addig nyújtanak örömet, amíg a vásárlás tevékenysége tart. Azután újra szembe kellene nézni a problémákkal, ami - ha nem sikerül - újabb vásárlásokban kompenzálódik. Ennek egyenes következménye lehet, hogy az ilyen típusú ember végül anyagilag tönkremegy, ami még jobban aláássa biztonságérzetét, és még nagyobb lelki válságba dönti.

Az önvigasztalás a Bikák életében a szexualitás területén is megjelenhet: ilyenkor a sok és túlontúl változatos szexuális életet él, nem tud és nem is akar ellenállni a kínálkozó alkalmaknak. Több partnere is lehet egyszerre, mindig újabbakat és újabbakat keres. A tünet egészen a szexmániáig fokozódhat, amikor már szinte csak és kizárólag a szexualitás, és az újabb partnerek felkutatása körül forog a sérült Bika ember élete.