A Skorpió játszmája

Vágólapra másolva!
A Skorpió típusú emberek megértéséhez szükségünk van arra, hogy ismerjük mély mozgatórugóikat, belső motivációikat. Első ránézésre kemény, piszkálódó, veszekedős lényük mögött mély érzelmek és sebezhető lélek bújik meg.
Vágólapra másolva!

A Skorpió szimbolikája a kígyó vagy a főnixmadár - mindkettő képes megújulni. A kígyó levedli a bőrét, hogy újat növesszen, a főnixmadár pedig haló poraiból támad fel. A Skorpió emberek is többször "meghalnak", és "feltámadnak" életük során, és ezek az átváltozások mind intenzív válsághelyzetekhez kötődnek. A válsághelyzeteket a legtöbb esetben - igaz, hogy tudat alatt - de maguk idézik elő az életükben, hogy ezek által tudjanak még inkább kiteljesedni.

A Skorpiók igen sokat foglalkoznak a társadalomban tabuknak számító dolgokkal. Ilyen például a szülés, születés folyamata, a halál kérdése, és persze a szexualitás is. Nagyon gyakran olyan foglalkozásokat keresnek maguknak, amelyek kapcsolódnak a fenti témákkal: szülészorvosok lesznek, kórboncnokok, boncmesterek, vagy szexuális szolgáltatásokat nyújtanak. A pszichológia is erőteljesen megérintheti az életüket, és ezt a pályát is gyakran választják hivatásuknak, hiszen a halál, szexualitás, születés olyan témák, amelyeket gyakran kell a tudattalanból "előbányászni" - sokan igyekeznek a tudatos énükből száműzni ezeket a kérdéséket.

Ha a Skorpió ember tipikus pszchés betegsége a mániás depresszió. Erre a betegségre jellemző egyfajta ciklikusság, valamint mélység és magasság, ami a Skorpióra is jellemző. A mániás depressziós ember egyik időszakában teljesen a mélyponton van, a másikban pedig "pörög", teljes erőbedobással éli az életét. Valahol a kettő között van azonban az ideális állapot. Nagyon súlyos esetben szóba jöhetnek szexuális aberrációk, (necrofília, pedofília, gerontofília), valamint olyan betegségek, amelyek a másik ember manipulálásával működnek. (Személyiségzavarok, például border-line szindróma).

A Skorpió teljesen egészséges állapotában is szereti manipulálni a környezetét, mert ebből azt a következtetést vonja le, hogy másokkal szemben hatalma van. Hatalmat szerezni a Skorpió csillagjegyhez erőteljesen kapcsolódó ember számára nagyon vonzó lehetőség, s az esetek legnagyobb részében meg is tesznek mindent ennek érdekében.